×
 

Urval på Sälj & Marknadshögskolan

Funderar du över vad som egentligen menas med urval och kanske till och med undrar över om det är något att vara nervös för? Här har vi samlat information som gör att du förhoppningsvis får en bättre förståelse om vad som menas med urval.

Vad menas med urval?

Urvalet är det som avgör i vilken ordning du kommer att bli erbjuden en plats på den utbildning du har sökt.

Öka chanserna att bli antagen

För att öka dina chanser att bli antagen till utbildningen, erbjuder vi därför ett kombinerat informations- och urvalstillfälle. Detta tillfälle är viktigt att du närvarar vid, då det görs för att rangordna er sökande.

Ping! Du behöver endast gå på ett informations- och urvalstillfälle även om du sökt till flera utbildningar/orter. Undantaget om du har sökt till distansutbildningen Digital Conversion Manager och/eller Key Account Manager, där det kommer att hållas separata tillfällen med mer specifik information.

Urvalsprov: Det är inte meningen att du ska studera inför ett urvalsprov, därför går vi inte ut med vad som kommer på provet i förväg.

Urval på plats eller distans

Tillfället är vanligtvis på plats i skolan men på grund av världsläget gällande covid-19 och Folkhälsomyndighetens restriktioner valde vi att övergå till digitala informations- och urvalstillfällen under 2020. Hur det kommer att bli under våren 2021 håller vi dig uppdaterad om.