×

 

LIA-portalen för studerande

En av de kanske viktigaste anledningarna till att söka en YH-utbildning är LIA-perioden. LIA innebär arbetsförlagd praktik där du som studerande får en otrolig chans att prova på ditt kommande yrke och kan knyta värdefulla kontakter i arbetslivet. Här berättar vi mer om hur praktikperioderna fungerar och varför de är ett så viktigt inslag i våra yh-utbildningar.

Om LIA

Här hittar du mer information om LIA samt vilka LIA-perioder som gäller för dig.

Var kommer jag att få göra min LIA?

Det är helt upp till dig att välja vilket företag som du vill göra din LIA hos. Du söker själv din LIA på de företag som du drömmer om att få ta tempen på. Tänk stort - både Sverige och världen ligger framför dina fötter.

Hur kommer LIA:n gå till?

Det är under kursen LIA (lärande i arbete) som du som studerande får en unik möjlighet att praktisera och implementera dina nya kunskaper som du tillgodogjort dig på skolan. Utifrån LIA-företagets behov och dina mål så formar ni tillsammans en handlingsplan för att uppnå kunskapsmålet med kursen.  

Möjligheterna med LIA

Det är också under sista LIA-perioden i utbildningen som merparten av våra studerande får erbjudanden från LIA-företag om fortsatt anställning i någon form.  Detta är resultatet av att de har lagt sin studietid på att utbilda sig inom ett bristyrke. Det vill säga ett yrke som näringslivet har ett stort behov av och söker kompetens till.

Sälj & Marknadshögskolan har ett enastående nätverk med LIA-företag, som vet precis hur duktiga studeranden vi har.  Våra samarbetsföretag tar återkommande emot nya studerande för att både tillföra i deras praktiska kunskapsbank samt uppfylla företagets mål att hitta nya stjärnor att anställa!

Därför är du viktig för företagen

Som LIA-studerande tar du med dig många värdefulla insikter utifrån och in i organisationen. Du har där av stor möjlighet att berika arbetsplatsen med ny aktuell kunskap och bidra med input på nya lösningar.

Varje dag har vi kontakt med proaktiva företag som vill veta hur man kan få en av våra duktiga studerande till sig. LIA-praktiken är en chans för dig att visa hur du kan bidra till ett företags resultat och utveckling och en fantastisk möjlighet för företaget att kostnadsfritt ha en potentiell medarbetare hos sig under en begränsad tid. En vad man inom försäljning kallar en riktig win-win situation.

LIA-perioder

Account Manager IT Sales

LIA 1

v. 12 – v.22

 

LIA 2

v.9 – v.22

Digital Conversion Manager

LIA

v. 36 – v. 50

Digital marknadsförare, Göteborg

LIA 1

v. 42 – v.51

 

LIA 2

v. 7 – v. 22

Digital Marknadsförare, Stockholm

LIA 1

v. 9 – v. 22

 

LIA 2

v. 42 – v. 51

Internationell säljare/marknadsförare, Göteborg

LIA 1

v. 15 – v. 25

 

LIA 2

v. 4 – v. 22

Internationell säljare/marknadsförare, Stockholm

LIA 1

v. 15 – v. 25

 

LIA 2

v. 4 – v. 22

Online Merchandiser

LIA 1 

(aug.start HT20) v. 37 – v. 46
(nov.start HT20) v. 42 – v. 51

 

LIA 2

v. 9 – v. 22