×
 

Praktik ger färdighet!

Vi fick följa med henne ut på LIA-äventyr och bad henne berätta mer om hennes tid hos oss på Sälj & Marknadshögskolan.

Berätta lite kort om dig själv och vad du pysslat med tidigare?

Jag heter Jenny och är 23 år gammal, innan har jag bland annat jobbat som ekonomiassistent. Jag har även ett stort träningsintresse och hänger gärna på gymmet.

Hur kom det sig att du valde att plugga på just Sälj & Marknadshögskolan?

Jag sökte till flera skolor men när jag var på urvalstillfället fick jag så bra bild av skolan och de som arbetar här så jag ändrade SMH till mitt förstahandsval och kom in! Bland annat Rickard som är vår utbildningsledare nu var där, han vill verkligen att vi ska lyckas och kan verkligen konsten att motivera en, de dagar man inte känner sig på topp.

Vad lockade dig med en framtid inom just digital marknadsföring?

Jag har alltid haft ett intresse för marknadsföring och har länge tyckt att det är intressant med trender inom ämnet och när jag förstod att man faktiskt kunde plugga det, så kändes det helt rätt för mig.  Eftersom vi lever i en värld där vi blir allt mer digitala och där det mer eller mindre krävs av företag att ha en väl uppdaterad hemsida och vara närvarande i sociala medier, känns det även rätt i tiden.

Du är ju just nu ute på praktik, vilket företag är du på?

Jag har min praktik på Ahlsell Labs och trivs jättebra!

Kan du berätta lite om vad du har fått göra under praktiken?

Jag startade min praktik med att göra en nutidsanalys där jag tog fram de punkter vi behövde jobba på, bland annat vad de behövde göra för uppdateringar på hemsidan och hur vi kunde gå tillväga för att starta upp närvaron i sociala medier. Jag har fått igång företagets närvaro på sociala plattformen LinkedIn. Vi valde att fokusera på just LinkedIn då företagets målgrupp finns där. Jag har även skapat content i både video och bildformat samt skapat en contentbank till framtiden – så att de ska kunna fortsätta ha kontinuerlig uppdatering. Jag har även jobbat med google analytics för att se att det vi publicerar faktiskt gör skillnad för trafiken på hemsidan.

Har du stött på några utmaningar?

Jag vill inte svara Corona men det har faktiskt varit den största utmaningen. Jag har inte kunnat träffa min handledare eller varit på kontoret lika mycket som jag hade velat. Det har även gjort att jag fått tänka om kring vissa idéer, eftersom allt inte varit genomförbart.

Vilka fördelar ser du med att ha praktik som ingår i utbildningen?

Det är roligt att se att de vi lärt oss i skolan faktiskt fungerar – det kan vara enkla saker som gör stor skillnad. Jag får  även erfarenhet och kontakter under tiden jag går min utbildning och jag känner ett större självförtroende inför min framtida yrkesroll.

Avslutningsvis, har du några bra tips till någon som ska ut på praktik i framtiden?

Våga ta för dig! Du har den senaste kompetensen och massa bra tips som skulle kunna gynna dem. Var en JA-sägare! En person som alltid säger ja och är positivt inställd till nya utmaningar lär sig mer och ger bättre energi till dem omkring sig.

Intervju med Jenny Holm, Studerande | Digital Marknadsförare