×
 

Sälj och marknadsföring ? en perfekt kombination!

Camilla jobbar idag som marknadsansvarig på Säljarnas Riksförbund & har tidigare hunnit med en karriär som både Makeup Artist och butikschef. Här berättar hon om sin tid hos oss på Sälj & Marknadshögskolan – där hon nyligen tog sin examen till Internationell säljare/marknadsförare och nu även är på sin väg mot att bli Digital Conversion Manager. Inspirerande tycker vi & bad henne berätta mer om sin spännande resa.

Berätta lite kort om dig själv och din bakgrund?

Camilla Karlsson heter jag. Jag är 30 år gammal och jobbar idag som marknadsansvarig på Säljarnas Riksförbund. Tidigare har jag jobbat som Makeup artist i många år, både som frilansare och som butikschef i en kosmetikbutik.

Hur kom det sig att du valde att plugga på just Sälj & Marknadshögskolan?

Jag kände att det var dags för mig att göra något nytt för att utvecklas vidare och hade några tidigare kollegor som jag visste hade pluggat på SMH, som varit nöjda med utbildningen och sedan fått riktigt spännande jobb. Efter lite egen research bland olika skolor och utbildningar så föll även mitt val på Sälj & Marknadshögskolan.

Vad lockade dig med en karriär inom sälj & marknadsföring?

På något sätt kändes det lite som ett naturligt ”nästa steg” att ta efter alla mina år som butikssäljare, att fördjupa mig inom de områdena på ett helt nytt plan. Jag har dessutom alltid älskat att skriva och tanken på att arbeta med marknadsföring hade följt med mig länge.

Du har pluggat en utbildning på SMH & nu går du en till medan du jobbar,
kan du berätta lite om det?

Jag hade aldrig trott att jag skulle tycka att det var så roligt att plugga och lära mig nya saker som det visat sig att jag gör. Efter min första utbildning kände jag att jag lärt mig mycket – men nu vill jag bara lära mig ännu mer! Därför hoppade jag på distansutbildningen till Digital Conversion Manager hösten efter min examen. För att fördjupa mig ännu mer inom det rätt komplexa ämnet som marknadsföring ändå är. Att kombinera heltidsstudier med ett heltidsjobb är tufft! Men allt går om man vill och jag har haft otroligt bra stöd av min utbildningsledare.

Varför valde du att gå just YH-utbildningar & vilka fördelar ser du med det?

En av de största fördelarna med YH är utan tvekan LIA. Det är en sak att lära sig saker i teorin men det blir en helt annan sak när man faktiskt får använda sig av teorin ute i verkligheten. Det knyter ihop det hela och är enormt värdefullt och lärorikt.

Vad tycker du om praktikperioderna som ingår?

LIA-perioderna har som sagt varit enormt värdefulla och lärorika, i mitt fall både på gott och ont. Men även en mindre bra praktikperiod kan ge en något, för då vet man redan innan vad man INTE vill ha eller göra när man väl ger sig ut i arbetslivet efter studierna.

Har du några bra knep för hur man söker LIA?

Att våga söka! Det värsta du kan få är ett nej. Och att använda sig av sina kontakter, man vet aldrig vem som kan känner vem – som känner vem! Sen tror jag också att det kan vara bra att inte hänga upp sig på att man måste vara på ett stort eller välkänt företag. Det är inte säkert att man lär sig som mest där och finns hur många fantastiska företag där ute som helst som man inte har någon aning om.

Slutligen, vilka tre tips skulle du ge till någon som funderar på att plugga hos oss på SMH?

  • Våga ta steget! Det kan vara skrämmande att slänga sig ut och göra något nytt men det kommer troligtvis att vara ett av de bästa besluten du tagit.
  • Om du tar steget, bestäm dig för att gå in helhjärtat. Det kommer vara tufft och utmanande men i slutändan kommer det vara värt det.
  • Framtiden blir vad du väljer att göra med den och en utbildning på SMH tar dig en bra bit på vägen!

Intervju med Camilla Karlsson, Marknadsansvarig Säljarnas Riksförbund