Plugga utomlands med Erasmus+

Är du också sugen på att testa på livet utomlands? Nyfiken på hur det är att jobba med företag utanför Sverige? Vi på Sälj & marknadshögskolan samarbetar med Erasmus+, vilket gör det möjligt för våra studerande att testa sina vingar och göra sin praktik utomlands.


Testa dina LIA-vingar utomlands

Dröm stort och låt fantasin skena iväg. Var hade du velat göra din LIA om hela världen fanns som alternativ? Kanske drömmer du om att flytta och jobba utomlands efter din examen. Eller så funderar du på om det är din grej eller inte. Eller så vill du lära dig av andra arbetsmarknader och bolag. Oavsett om det är drömmar, nyfikenhet eller kunskap (eller någonting helt annat) som kittlar så är det en fantastisk anledning till att ta klivet och söka LIA utomlands. Och tack vare Erasmus+ blir det klivet mycket mindre.

Besök Erasmus hemsida

Vad är Erasmus+?

Erasmus+ är EU:s program för utbildning, ungdomar och idrott. I Sverige är det Universitets- och högskolerådet som ansvarar för Erasmus+, tillsammans med de universitet och högskolor som deltar i programmet. Programmet har en budget på 14,7 miljarder euro och innebär möjlighet till ekonomiskt stöd till över fyra miljoner européer, som önskar studera eller praktisera utomlands. 

Vad hjälper Erasmus dig med?

Erasmus+ är ett stipendium som du söker. Det betyder att Erasmus+ hjälper dig genom ekonomiska bidrag för att underlätta för dig och förbättra dina möjligheter.

Du får hjälp med kostnader som:
⭐Flygresor
⭐Lokala transporter till och från LIA-orten

Du kan få bidrag till:
⭐Boende
⭐Mat
⭐Andra levnadskostnader

Hur tar du del av Erasmus+?

Erasmus+ är som sagt ett stipendium, alltså ekonomiska bidrag. För att få ta del av det behöver du skicka in en ansökan till Erasmus. Men, det är någonting vi hjälps åt med! Så prata med den som är ansvarig för Erasmus på din skola för att få hjälp i processen.

Ta del av andras berättelser

Inspireras av tidigare studerandes upplevelser av deras resor! Här hittar du några av SMHs studerande som tagit chansen och gjort sin LIA utomlands genom Erasmus+

  • Inga kategorier