Snabbfakta

Studieort Göteborg
Studieform Distans
Studienivå Up Skill-utbildning
Omfattning 14 v
Poäng 35
Studietakt Halvtid
Stängd för ansökan


Om Influencer Marketing

Influencer marketing har snabbt blivit en av världens mest framgångsrika marknadsföringsmetoder. I dagens digitala samhälle väljer vi hellre att lyssna och inspireras av människor än företag, vilket har öppnat upp för en helt annan typ av marknadsföring. Den nya ambassadörsbaserade inriktningen är många gånger ett väldigt träffsäkert val för att nå ut till rätt målgrupp snabbt och effektivt.

Utbildningen vänder sig till dig som är verksam inom marknadsföring och önskar fördjupa dig inom området influencer marketing.

Utbildningen är perfekt för dig som önskar kompetensutvecklas i vardagen och går med fördel att kombinera med jobb. Kursmomenten bedrivs som Flipped Classroom, vilket innebär förinspelat material med tillhörande handledningsmoment – för ett smart och flexibelt lärande!

Karriär och möjligheter

Influencer Marketing är idag en global mångmiljardindustri och allt fler företag väljer att jobba med denna typ av samarbeten. Metodiken syftar till det beteendemönster som vi idag ser ett ökat värde i, nämligen att vi tenderar vara mer mottagliga för rekommendationer av likasinnade än av traditionell reklam. När allt fler bolag väljer denna relativt färska marknadsföringsstrategi blir kunskapsglappet stort och nya specialister inom området behövs. Framtidens lyckade samarbeten behöver med andra ord kompetenta experter som genom strategi och målgruppsanalys kan bidra till ökad affärsnytta.

Studieort Göteborg
Studieform Distans
Studienivå Up Skill-utbildning
Omfattning 14 v
Poäng 35
Studietakt Halvtid
Stängd för ansökan


Studerande på smh står med mobil i handeln och ler mot kameran

INTERVJU

Möt våra studerande som studerar hos oss. Du får veta mer om bakgrund till valet av utbildning, framtidsplaner och ta del av heta ansökningstips!

Läs intervjun

INSTAGRAM

I vårt Instagramflöde kan du möta både branschen och våra studerande. Här får du ta del av de senaste nyheterna och tips på hur du når din yrkesdröm inom marknadsföring och försäljning.

Följ oss på Instagram

Om utbildningen

Utbildningen sker på distans och halvfart samt berör följande:

 • Influencer marketing i teori och praktik

Kursen influencer marketing i teori och praktik ger dig nödvändiga kunskaper för att arbeta strategiskt och operativt inom området. Den täcker olika ämnen, inklusive strategi, juridik, ekonomi och dataanalys, för att möjliggöra korrekta bedömningar vid planering, genomförande och uppföljning av influencer marketing-insatser.

För att söka utbildningen gäller grundläggande behörighet samt minst 6 månaders dokumenterad yrkeserfarenhet motsvarande heltidstjänst inom marknadsföring, kommunikation, projektledning eller motsvarande.

Särskilt prov till utbildningen tillkommer vid ansökan.

Influencer marketing i teori och praktik | 35 YH-poäng:

Kursen syftar till att ger dig de nödvändiga kunskaperna för att arbeta strategiskt och operativt inom området. Den täcker olika ämnen, inklusive strategi, juridik, ekonomi och dataanalys, för att i jobbet kunna göra korrekta bedömningar i planering, genomförande och uppföljning av influencer marketing-insatser.

Kursområden:

 • Historiskt, samhälleligt och kulturellt perspektiv på influencers.
 • Funktionsättet och samspel mellan aktörer inom influencerbranschen.
 • Influencer marketing som en del av marknadsföringsmixen.
 • Strukturerat arbetssätt för influencer marketing.
 • Hållbarhetsaspekter: miljöpåverkan, marknadsetik och opinionsbildning.
 • Projektekonomi och affärsmässiga aspekter: budgetering, förhandling och skatteregler.
 • Genomgång av marknadsföringslagen med tidigare rättsfall och beslut.
 • Riktlinjer och praxis inom branschen, inklusive reklamidentifiering.
 • Avtalsrätt för att skriva avtal med influencers.
 • Datainsamling, analys och uppföljning av influencer marketing-kampanjer.
 • Vanligt förekommande programvaror, tjänster och verktyg.

Vi hjälper dig att nå din fulla potential - anta utmaningen!

Vanliga frågor

Kontakt

Har du inte fått svar på dina frågor? Kontakta oss gärna, vi finns här för dig!
Antagningsenheten svarar på dina frågor kring behörighet och ansökan/ansökningshandlingar. Utbildningsledaren svarar på dina funderingar rörande utbildningen.

En kvinna läser Ansökningsguiden på sin telefon

ANSÖKNINGSGUIDE

I vår ansökningsguide har vi samlat allt som du behöver veta för att söka till våra utbildningar. Vi tar dig genom hela resan – från ansökan till en plats i klassrummet. Vad väntar du på? Läs mer här!

Se vår ansökningsguide
kille sitter framför datorn och läser smh nyheter

SENASTE NYTT

I vår nyhetsportal kan du läsa om nya spännande karriärmöjligheter och vilken kompetens som efterfrågas i branschen. Håll dig uppdaterad – If you snooze, you loose!

Se våra nyheter