Snabbfakta

Studieort Göteborg, Stockholm
Studieform Distans
Nivå Avancerad nivå
Omfattning 2 år
Poäng 200
Studietakt Halvtid
Studiestart HT24 Göteborg | Stockholm
Öppen för ansökan
Sista ansökningsdag 15 maj 2024


Om Key Account Manager

Spetsa din förmåga när det kommer till affärsutveckling och kundrelationer. Utbildningen till Key Account Manager är för dig som söker nästa kliv i din säljkarriär. Du kommer att få både teoretisk och praktisk kunskap i hur du med finess bygger lönsamma och långsiktiga affärer.

Du vet sannolikt redan att goda kundrelationer ofta leder till gynnsamma affärer, men hur tar du dig från en duktig säljare till en storslagen KAM? Ta chansen och vässa din organisatoriska, strategiska och analytiska förmåga genom denna utbildning, framtagen som up-skill vid sidan av jobbet.

Karriär och möjligheter

Som Key Account Manager (KAM) är det din uppgift att bygga och vårda, långsiktiga och lönsamma relationer till företagets nyckelkunder. Du bidrar till att hitta nya affärsmöjligheter, med både företagets och kundens bästa intressen i åtanke.

Bli företagets viktigaste resurs

Efter avslutad utbildning kommer du kunna stå stark i en operativ roll där ditt främsta fokus är företagets viktigaste kunder. I din nya verktygslåda har du bland annat kunskaper inom förhandlingsteknik, affärsjuridik och projektledning. Genom god kännedom kring behovsanalys och omvärldsanalys kommer du också att kunna arbeta proaktivt och effektivt med att stärka företagets position på marknaden. Räkna med att bli en omåttligt efterfrågad, och extremt viktig, bolagsresurs. Oavsett om du vill avancera inom den egna organisationen, eller söka nya utmaningar. Efter utbildning kan du bland annat jobba som:

 • Key Account Manager
 • Account Manager
 • Storkundsansvarig
 • Företagssäljare
 • Nyckelkundsansvarig
Studieort Göteborg, Stockholm
Studieform Distans
Nivå Avancerad nivå
Omfattning 2 år
Poäng 200
Studietakt Halvtid
Studiestart HT24 Göteborg | Stockholm
Öppen för ansökan
Sista ansökningsdag 15 maj 2024


Studerande på smh står med mobil i handeln och ler mot kameran

INTERVJU

Möt en av våra studerande som studerar till Key Account Manager hos oss. Du får veta mer om bakgrund till valet av utbildning, framtidsplaner och ta del av heta ansökningstips!

Läs intervjun

INSTAGRAM

I vårt Instagramflöde kan du möta både branschen och våra studerande. Här får du ta del av de senaste nyheterna och tips på hur du når din yrkesdröm inom marknadsföring och försäljning.

Följ oss på Instagram

Om utbildningen

Studierna är förlagda på halvtid och omfattar både teoretiskt och praktiskt

Denna YH-utbildning vänder sig till dig som arbetat några år inom försäljning och vill bygga på dina kunskaper ytterligare för att kunna avancera i din yrkesroll.

Utbildningen ges på distans i formatet flipped classroom, alltså förinspelade föreläsningar, tillsammans med ett antal handledningstillfällen per kurs med utbildare. Ett fåtal träffar har obligatorisk digital närvaro, på grund av examinerande muntliga redovisningar i vissa kurser. Utbildningen genomförs på halvtid, därför behöver du planera för studier på 20 timmar i veckan. Detta upplägg främjar möjligheten till att studera vid sidan av jobbet. Något du med fördel gör, då du också direkt kan applicera nyvunna kunskaper i din vardag. 

För att söka till utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.

Till utbildningen finns en ledningsgrupp med näringslivsrepresentanter från branschen. De ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer.

I ledningsgruppen ingår:

  • Hogia Invoice Management AB
  • Go!Sales.
  • Adsup
  • EasyFairs Nordic AB
  • Säljarnas
  • Tranemo Advanced Workwear/Tranemo Textil 
  • Coegi
  • Segula Technologies
  • ACP Progress
  • Jerrie
  • Drottning Blankas Gymnasieskola Borås

Hur många föreläsningar är det?
Det är i snitt 2 timmar föreläsning och/eller handledning i veckan.

Spelas föreläsningarna in?
Ja, det kommer vara förinspelade föreläsningarna som du kan ta del av dem när det passar dig.

Är det några obligatoriska platsbundna träffar?
Nej, det är inga obligatoriska platsbundna träffar. Du kan genomföra utbildningen helt och hållet på distans. Däremot förekommer det obligatoriska digitala träffar för examinationer, t.ex. muntliga redovisningar.

Hur mycket tid förväntas jag lägga på mina studier?
Utbildningen är på 50% och du kan därför behöva lägga upp till 20 timmar i veckan på dina studier.

Kan jag jobba heltid samtidigt som jag läser utbildningen?
Ja, det är flera av våra studerande som jobbar heltid vid sidan om studierna. Det kommer krävas mycket av dig men med planering och vilja så går det. Eftersom det är lite föreläsningstid i veckan så kan du själv planera när du studerar. Tänk dock på att flera kurser examineras genom grupparbeten där du behöver vara tillgänglig för att jobba med din grupp. Det är även några schemalagda redovisningar på dagtid då behöver vara tillgänglig.

Om jag har mycket på jobbet en period, kan jag läsa kursen senare då?
Du har mycket flexibilitet i när du utför dina studier, så länge du håller dig till utbildningens studieplan. Alla kurser har ett start- och slutdatum som du behöver förhålla dig till. Mot slutet av varje kurs så har ni en deadline på en examinerande uppgift som ni behöver lämna in för att få godkänt i kursen. Att få godkänt i alla kurser krävs för att du ska få en examen.

Har utbildningen någon LIA?
Nej, utbildningen har ingen praktik.

Vi hjälper dig att nå din fulla potential

Vanliga frågor

Kontakt

Har du inte fått svar på dina frågor? Kontakta oss gärna, vi finns här för dig!
Antagningsenheten svarar på dina frågor kring behörighet och ansökan/ansökningshandlingar. Utbildningsledaren svarar på dina funderingar rörande utbildningen.

En kvinna läser Ansökningsguiden på sin telefon

ANSÖKNINGSGUIDE

I vår ansökningsguide har vi samlat allt som du behöver veta för att söka till våra utbildningar. Vi tar dig genom hela resan – från ansökan till en plats i klassrummet. Vad väntar du på? Läs mer här!

Se vår ansökningsguide
kille sitter framför datorn och läser smh nyheter

SENASTE NYTT

I vår nyhetsportal kan du läsa om nya spännande karriärmöjligheter och vilken kompetens som efterfrågas i branschen. Håll dig uppdaterad – If you snooze, you loose!

Se våra nyheter