×
 

Ansök i tre enkla steg


1. Välj utbildning

När vår ansökningsportal är öppen skapar du där ett konto. Du väljer den eller de utbildningar som du vill ansöka till.

Du kommer till ansökningsportalen genom att klicka på knappen ”Ansök här” som finns på respektive utbildningssida. Knappen syns endast när ansökan är öppen.

2. Bifoga dokument

Du behöver bifoga de dokument som vi efterfrågar i ansökningsportalen (så som betyg). Detta för att din ansökan ska kunna bedömas korrekt.

Välj gärna vanligt förekommande filformat, så som PDF eller bildfil (JPEG, PNG).

För att bedömning av dina betyg ska kunna utföras krävs att det går att se hela betygsdokumentet inklusive sidhuvud, sidfot och sidnumrering. Det ska även gå att utläsa betyg, kurskoder, poäng etc. och finnas en signatur från skolan.

Du kan även bifoga dina betyg som skärmdump från antagning.se. För att denna typ av betygshandling ska vara giltig måste det tydligt gå att utläsa ditt namn, personnummer, betyg, kurskod och kursens poäng.

För dig med utländska betyg ska både kopior på originalbetyg, översättning samt bedömning från Universitets- och högskolerådet (UHR) bifogas.

3. Skicka in ansökan

Om du är helt behörig och har bifogat alla efterfrågade dokument har du bara kvar att skicka in din ansökan. Klicka på knappen ”Lämna in din ansökan” i ansökningsportalen.

Lämna in din ansökan först när du bifogat alla ansökningshandlingar du har till hands, samt eventuellt begärt möjlighet att senare komplettera med de ansökningshandlingar du inte har tillgängliga just nu.

Har du frågor om ansökningsprocessen?
Kontakta gärna vår antagningsenhet på:

Vanliga frågor