×

 

Account Manager IT Sales

Vill du utvecklas till en framgångsrik företagssäljare och skapa affärsmöjligheter i en expansiv IT-bransch? Med YH-utbildningen Account Manager IT Sales får du dubbelkompetensen som gör dig värdefull och eftertraktad hos företag.

Om Account Manager IT Sales

IT-branschen växer i rasande takt, i och med det ökar också efterfrågan på dubbelkompetens inom försäljning och IT. Är du redo att sikta mot stjärnorna och göra business? Då är Account Manager IT Sales ett utmärkt framtidsval.

IT-branschens komplexitet ställer idag allt högre krav på kvalificerad kompetens inom både försäljning och teknik. Du får under utbildningen djupgående kunskaper inom säljprocesser och säljtaktik. Utöver detta får du också med dig de tekniska kunskaper som din framtida yrkesroll kräver. Efter examen blir du kvalificerad säljare med teknisk sakkompetens.

Karriär och möjligheter

Vill du arbeta med det bästa av två världar? Tekniskt kunniga säljare är idag en bristvara. För dig som vill ha en karriär inom försäljning är det därför klokt att spetsa din kompetens mot IT.

Säljare med dubbelkompetens

Vardagen som Account Manager IT Sales innebär allt som oftast B2B-sälj inom IT-sektorn och du arbetar bland annat med att sälja IT-lösningar och produkter till företag, organisationer och kommuner. I din yrkesroll arbetar du aktivt med att utveckla och stärka befintliga kundrelationer på sikt, men även säljuppdrag med fokus på nya samarbeten och partners.

Vad blir du efter utbildningen?

Efter utbildning kan du bland annat jobba som:

 • IT-säljare
 • Affärsutvecklare IT
 • Key Account Manager IT Sales

Branschutsikter och lön

I och med IT-branschens snabba utvecklingstakt tillkommer hela tiden nya produkter och tjänster. För dig som färdigutbildad säljare inom IT innebär det goda karriärmöjligheter efter examen. Ett exakt löneläge är svårt att säga då allt beror på din kompetens, erfarenhet och vilket företag du jobbar på. Är du nyfiken och vill veta mer om marknadslönerna idag kan du lönesöka på Unionen.se eller SCB för att få en bättre helhetsuppfattning om lönespannet i dagsläget.

Utbildningens genomförande

Studierna är förlagda på heltid och omfattar både teoretiskt och praktiskt arbete. Uppskattningsvis tillbringar du tre dagar i skolan med lektioner och resterande tid är avsatt till självstudier och grupparbeten. I din utbildning utgörs en tredjedel av tiden på LIA, vilket innebär praktikperioder ute på företag i branschen. LIA- perioderna är en fantastisk möjlighet för dig som studerande att “hands on” få en djupare förståelse för yrket men även chansen att knyta viktiga kontakter inför framtiden.

Kursinformation

Studieort Göteborg

Studieform Klassrum

Poäng 400

Omfattning 2 år

Utbildningstart HT 2021

Status Stängd för ansökan


Mer om utbildningen

För att söka utbildningen Account Manager IT Sales krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.

Till utbildningen finns en ledningsgrupp med näringslivsrepresentanter från branschen. De ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer.

 

I ledningsgruppen ingår:

 

 • Coegi
 • Grey Gothenburg
 • Hogia
 • Jollyroom
 • MPWR Sportswear
 • Planima
 • Precis Digital
 • Scream Mediabyrå
 • Software Skills
 • Webmind
 • Zocom

Kursöversikt

 
400
Kurs
Poäng
Affärsengelska
20
Affärsjuridik
20
Digitala trender
20
Examensarbete med rapportskrivning
35
Företagsekonomi
20
Försäljning
30
Introduktion till IT-branschen
10
LIA 1, Arbete inom IT-branschen
55
LIA 2, Försäljning inom IT-branschen
70
Marknadsföring
25
Personligt ledarskap
20
Projektledning – inriktning IT
30
Retorik
15
Teknik och produktkunskap inom IT-branschen
30
Summa 400

Vanliga frågor

Hur ansöker jag om CSN-bidrag?

Du ansöker själv om studiemedel direkt hos CSN. Kom ihåg att göra din ansökan i god tid eftersom besluten kan dröja.
Mer information om hur du ska gå tillväga hittar du här: CSN

Tips! Du behöver inte invänta ett antagningsbesked utan kan ansöka om studiemedel även innan du fått beskedet.

Varför skiljer sig kurserna mellan olika städer?

Kurserna kan skilja mellan olika orter därför att alla våra Yh-utbildningar är framtagna tillsammans med näringslivet. Om företag inom en viss region ser ett behov av en viss kompetens, kan det vara så att företag i en annan region ser ett behov av en annan kompetens.

Kurserna kan också komma att uppdateras under utbildningens gång – detta för att dina kunskaper alltid ska vara relevanta och marknadsanpassade.

Varför är min ansökan inte granskad ännu?

När din ansökan granskas avgörs på när och hur du skickade in din ansökan; det skiljer sig nämligen beroende på om du skickat in ansökan under ordinarie ansökningsperiod, som en sen anmälan till en restplats eller som en sen anmälan till en möjlig reservplats.

 

Ordinarie ansökan

Skickade du in din ansökan innan sista ansökningsdag? Vi granskar alla ansökningar allt eftersom. Under vissa perioder får vi in en stor andel ansökningar på samma gång, även om vi jobbar på så fort vi bara kan så kan det dröja lite längre tid innan vi har hunnit granska just din ansökan. Normalt kommer din ansökan att bli granskad inom en vecka.

 

Skickade in ansökan som sen anmälan till en restplats

Din ansökan granskas så fort det är möjligt, om du väntat längre tid än en vecka är du varmt välkommen att höra av dig till vår antagningsenhet. Ta gärna med dig att vi dock inte är skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan.

 

Skickade in ansökan som sen anmälan till en reservplats

Eftersom detta innebär att någon först måste tacka nej till sin utbildningsplats kan dröja ändå fram till utbildningsstart innan du får ett möjligt besked från oss. Vi är dock inte skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan, därav kan det tyvärr bli så att du inte hör något från oss alls.

Vad innebär preparandkurser?

Vi erbjuder korta preparandkurser som ger dig behörighet i en specifik kurs som krävs för att läsa någon av våra YH-utbildningar. En preparandkurs läser du utifrån en studieplan under vanligtvis 3-5 veckor och den avslutas med ett behörighetsprov.

 

OBS! Vid godkänt resultat erhålls du behörighet till berörd utbildning – en godkänd och avslutad preparandkurs garanterar dig dock inte en utbildningsplats.

 

Kontakt

Hittar du inte svaren på dina frågor bland våra vanliga frågor? Kontakta oss gärna!

Antagningsenheten svarar på dina frågor kring behörighet och ansökan/ansökningshandlingar. Utbildningsledaren svarar på dina funderingar rörande utbildningen.