Om Account Manager IT Sales

IT-branschen växer i rasande takt, i och med det ökar också efterfrågan på dubbelkompetens inom försäljning och IT. Är du redo att sikta mot stjärnorna och göra business? Då är Account Manager IT Sales ett utmärkt framtidsval.

IT-branschens komplexitet ställer idag allt högre krav på kvalificerad kompetens inom både försäljning och teknik. Du får under utbildningen djupgående kunskaper inom säljprocesser och säljtaktik. Utöver detta får du också med dig de tekniska kunskaper som din framtida yrkesroll kräver. Efter examen blir du kvalificerad säljare med teknisk sakkompetens.

Försäljning

GRUNDNIVÅ

För dig som vill du satsa på en spännande karriär inom försäljning.

Karriär och möjligheter

Vill du arbeta med det bästa av två världar? Tekniskt kunniga säljare är idag en bristvara. För dig som vill ha en karriär inom försäljning är det därför klokt att spetsa din kompetens mot IT.

Säljare med dubbelkompetens

Vardagen som Account Manager IT Sales innebär allt som oftast B2B-sälj inom IT-sektorn och du arbetar bland annat med att sälja IT-lösningar och produkter till företag, organisationer och kommuner. I din yrkesroll arbetar du aktivt med att utveckla och stärka befintliga kundrelationer på sikt, men även säljuppdrag med fokus på nya samarbeten och partners.

Vad blir du efter utbildningen?

Efter utbildning kan du bland annat jobba som:

 • IT-säljare
 • Affärsutvecklare IT
 • Account Manager IT Sales

Branschutsikter och lön

I och med IT-branschens snabba utvecklingstakt tillkommer hela tiden nya produkter och tjänster. För dig som färdigutbildad säljare inom IT innebär det goda karriärmöjligheter efter examen. Ett exakt löneläge är svårt att säga då allt beror på din kompetens, erfarenhet och vilket företag du jobbar på. Är du nyfiken och vill veta mer om marknadslönerna idag kan du lönesöka på Unionen.se eller SCB för att få en bättre helhetsuppfattning om lönespannet i dagsläget.

Utbildningens genomförande

Studierna är förlagda på heltid och omfattar både teoretiskt och praktiskt arbete. Uppskattningsvis tillbringar du tre dagar i skolan med lektioner och resterande tid är avsatt till självstudier och grupparbeten. I din utbildning utgörs en tredjedel av tiden på LIA, vilket innebär praktikperioder ute på företag i branschen. LIA- perioderna är en fantastisk möjlighet för dig som studerande att “hands on” få en djupare förståelse för yrket men även chansen att knyta viktiga kontakter inför framtiden.

YH-flex! Den här utbildningen erbjuder 10 YH-flexplatser.

Kursinformation

Studieort Göteborg

Studieform Klassrum

Nivå Grundnivå

Omfattning 2 år

Poäng 400

Studietakt Heltid

Studiestart HT 2023

Ansökningsstatus Öppen för sen ansökan

Mer om utbildningen

För att söka till utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.

Till utbildningen finns en ledningsgrupp med näringslivsrepresentanter från branschen. De ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer.

 

I ledningsgruppen ingår:

  • Hogia Invoice Management AB
  • Go!Sales.
  • Adsup
  • EasyFairs Nordic AB
  • Säljarnas
  • Tranemo Advanced Workwear/Tranemo Textil 
  • Coegi
  • Segula Technologies
  • ACP Progress
  • Jerrie
  • Drottning Blankas Gymnasieskola Borås

YH-flex ger dig med yrkeserfarenhet en alternativ väg mot examen, där du kommer att kunna tillgodoräkna kurser utefter den erfarenhet och kompetens du besitter.
På så sätt kan du komplettera med den kunskap du behöver för att få en examen inom ditt område.

Vill du söka YH-flex väljer du Flex-alternativet på YH-antagning. Har du frågor om YH-flex kan du kontakta oss på info@smhsverige.se.

Läs mer här.

Kursöversikt

400
Kurs
Poäng
Introduktion till IT-branschen
15
Strategisk försäljning
20
Affärsekonomi
20
Retorik
20
Marknadsföring
30
Affärsjuridik
20
Teknik och Produktkunskap
40
Sälj- och förhandlingsteknik
30
Affärsengelska
20
LIA 1
55
Projektledning – inriktning IT
25
Examensarbete
35
LIA 2
70
Summa 400

Vanliga frågor

Kontakt

Hittar du inte svaren på dina frågor bland våra vanliga frågor? Kontakta oss gärna!

Antagningsenheten svarar på dina frågor kring behörighet och ansökan/ansökningshandlingar. Utbildningsledaren svarar på dina funderingar rörande utbildningen.