×
 

Driver eget företag vid sidan av studierna

Ludvig har tidigare gjort allt från att jobba inom telekom i Marbella till att jobba med Kexchoklad i Sälen, men den gemensamma nämnaren har alltid varit sälj. Idag läser han Account Manager IT Sales på SMH samtidigt som han driver eget företag inom media och annonsförsäljning.

Berätta gärna lite om dig själv!

Ludvig Haraldsson, 22 år ifrån Kinna. Läser Account Manager IT Sales på SMH. Jag har provat på lite olika yrken, bland annat flyttade jag ner till Marbella och arbetade som Säljare inom telekom, var även en säsong i Sälen och arbetade med Kexchoklad med deras event i backen. Sälj har på ett eller annat sätt hängt med mig och jag märkte ganska tidigt att det var något jag gillade och ville utvecklas inom.

Vad lockade dig med SMH och just den här utbildningen? 

Jag kom i kontakt med skolan genom en kompis som studerade på skolan och trivdes, jag skickade in en ansökan och på den vägen var det. I detta skede visste jag att de var sälj jag ville jobba med men inte vart jag skulle vända mig.

Det som lockade mig var ett det fokus på sälj men även att de var inriktning IT, IT ligger i tiden och var ett stort plus för mig när jag valde. Det som även lockade mig var att utbildningen var 2 år samt att det var praktik under en längre period.

"IT ligger i tiden och var ett stort plus för mig när jag valde."

Vad är det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen är att man träffar likasinnade personer i alla åldrar som vill åt samma håll, alla kommer med olika erfarenheter så man lär sig mycket av varandra under diskussioner i klassen.

Även lärarna på SMH kommer med en bred och lång bakgrund inom deras ämne med uppgifter och case tagna rakt från arbetslivet.

Kontakter för livet är något SMH skapar som är ett stort plus, både bland lärare och klasskamrater, nätverk pratas det mycket om och här har man möjlighet att börja bygga på något stort.

 Vad har du för framtidsplaner?

Framtidsplanen är att efter examen kunna fortsätta på min praktikplats och få en anställning där. SMH gav mig även en skjuts i mitt företagande och idag driver jag eget inom media och annonsförsäljning.

Slutligen, har du något tips till den som funderar på att söka till Sälj & Marknadshögskolan? 

Det tipset jag vill ge till dig som funderar på att söka in till SMH är att göra det så fort slussarna öppnar, vänta inte.