×

 

Digital marknadsförare

Brinner du för digitala kanaler och marknadsföring? Med denna YH-utbildning till Digital marknadsförare får du spetskompetens och kunskap inom kommunikation för digitala, mobila och sociala kanaler.

Om Digital marknadsförare

Värdesätter du genomtänkt kommunikation och är en fena på sociala medier? Som digital marknadsförare drivs du av att skapa smart och relevant innehåll som både engagerar och ger resultat. Vill du vara med och skapa morgondagens marknadsföringsstrategier? Då är utbildningen till Digital marknadsförare ett smart val!

Dagens marknadsföringsklimat är digitalt, men framförallt socialt! I och med den konstanta digitalisering som sker växer också allt fler plattformar fram i snabb takt, vilket i sin tur medför nya marknadsföringsmetoder att förhålla och anpassa sig till. Som Digital marknadsförare jobbar du därför i en snabbväxlad miljö där fokus ligger på att nå ut till en allt mer kräsen och medveten målgrupp. I utbildningen får du djupgående kunskaper i strategi, analys, utveckling och planering av digital marknadsföring. Du lär dig även hantera de analysverktyg som behövs för att kunna optimera och kartlägga digitala rörelsemönster.

Karriär och möjligheter

Idag är kampen om kunderna konstant och strategiskt riktad marknadsföring är därför uteslutande det bästa sättet för företagen att nå ut till rätt kundgrupp. Digital marknadsföring har skjutit i höjden och företag är i ständigt behov av optimering och förbättring av sina digitala kampanjer. Vikten av att förstå de olika plattformarnas möjligheter och fördelar är därför väsentlig. Konsten att analysera och förutspå sin målgrupp är idag avgörande för att kunna skapa lyckade digitala kampanjer.

Rollen som specialist inom digital marknadsföring

I din utbildning får du all sakkompetens som branschen efterfrågar och du erbjuds en bred kunskapsbas som öppnar upp för många olika roller. Som Digital marknadsförare finns många vägar att gå! Du kan jobba med många olika kunder och företag och inom yrkesrollen därför välja olika inriktning. Du kan bland annat jobba som specialist inom online marketing, som marknadskoordinator eller välja en mer analytisk roll med fokus mot strategi och optimering.

Vad blir du efter utbildningen?

Efter utbildning kan du bland annat jobba som:

 • Online marketing specialist
 • Digital analytiker
 • Digital specialist
 • Digital marknadsförare
 • Marknadskoordinator
 • Marketing specialist
 • Marketing assistent
 • Media planner
 • Market development director

Branschutsikter och lön

Sammanfattningsvis ser framtiden ljus ut inom digital marknadsföring och oavsett vilken bana du väljer är karriärmöjligheterna många. Ett exaktare löneläge är svårt att uppge då allt beror på din kompetens, erfarenhet och ansvarsområden. Här hittar du vad SCB uppger för lönespann för marknadsförare generellt i dagsläget, vilket kan vara en bra fingervisning om löneläget i branschen.

Utbildningens genomförande

Studierna är förlagda på heltid och under din utbildningstid kommer du även ha praktik ute på företag i branschen (LIA). För dig som studerande innebär LIA-perioderna en viktig del i utbildningen, då du får möjlighet att på riktigt testa på yrkesrollen och skapa viktiga kontakter inför framtiden.

Kursinformation

Studieort Göteborg

Studieform Klassrum

Poäng 400

Omfattning 2 år

Utbildningstart HT 2021

Status Stängd för ansökan


Mer om utbildningen

För att söka till utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.

 

Till utbildningen finns en ledningsgrupp med näringslivsrepresentanter från branschen. De ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer.

 

I ledningsgruppen ingår:

 

 • Coegi
 • Grey Gothenburg
 • Hogia
 • Jollyroom
 • MPWR Sportswear
 • Planima
 • Precis Digital
 • Scream Mediabyrå
 • Software Skills
 • Webmind

Kursöversikt

 
400
Kurs
Poäng
Affärsekonomi
20
Affärsengelska
10
Affärsjuridik
15
Digital marknadsföring
40
Examensarbete
20
Försäljning
35
Grundläggande interaktionsdesign och webbutveckling
30
LIA 1
50
LIA 2
70
Marknadsföring
25
Marknadsundersökningar, rapporter och digitala dokument
20
Projektledning och affärsmannaskap
25
Retorik och presentationsteknik
20
Statistik och analys av digitala medier
20
Summa 400

Vanliga frågor

Hur ansöker jag om CSN-bidrag?

Du ansöker själv om studiemedel direkt hos CSN. Kom ihåg att göra din ansökan i god tid eftersom besluten kan dröja.
Mer information om hur du ska gå tillväga hittar du här: CSN

Tips! Du behöver inte invänta ett antagningsbesked utan kan ansöka om studiemedel även innan du fått beskedet.

Varför skiljer sig kurserna mellan olika städer?

Kurserna kan skilja mellan olika orter därför att alla våra Yh-utbildningar är framtagna tillsammans med näringslivet. Om företag inom en viss region ser ett behov av en viss kompetens, kan det vara så att företag i en annan region ser ett behov av en annan kompetens.

Kurserna kan också komma att uppdateras under utbildningens gång – detta för att dina kunskaper alltid ska vara relevanta och marknadsanpassade.

Varför är min ansökan inte granskad ännu?

När din ansökan granskas avgörs på när och hur du skickade in din ansökan; det skiljer sig nämligen beroende på om du skickat in ansökan under ordinarie ansökningsperiod, som en sen anmälan till en restplats eller som en sen anmälan till en möjlig reservplats.

 

Ordinarie ansökan

Skickade du in din ansökan innan sista ansökningsdag? Vi granskar alla ansökningar allt eftersom. Under vissa perioder får vi in en stor andel ansökningar på samma gång, även om vi jobbar på så fort vi bara kan så kan det dröja lite längre tid innan vi har hunnit granska just din ansökan. Normalt kommer din ansökan att bli granskad inom en vecka.

 

Skickade in ansökan som sen anmälan till en restplats

Din ansökan granskas så fort det är möjligt, om du väntat längre tid än en vecka är du varmt välkommen att höra av dig till vår antagningsenhet. Ta gärna med dig att vi dock inte är skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan.

 

Skickade in ansökan som sen anmälan till en reservplats

Eftersom detta innebär att någon först måste tacka nej till sin utbildningsplats kan dröja ändå fram till utbildningsstart innan du får ett möjligt besked från oss. Vi är dock inte skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan, därav kan det tyvärr bli så att du inte hör något från oss alls.

Vad innebär preparandkurser?

Vi erbjuder korta preparandkurser som ger dig behörighet i en specifik kurs som krävs för att läsa någon av våra YH-utbildningar. En preparandkurs läser du utifrån en studieplan under vanligtvis 3-5 veckor och den avslutas med ett behörighetsprov.

 

OBS! Vid godkänt resultat erhålls du behörighet till berörd utbildning – en godkänd och avslutad preparandkurs garanterar dig dock inte en utbildningsplats.

 

Kontakt

Hittar du inte svaren på dina frågor bland våra vanliga frågor? Kontakta oss gärna!

 

Antagningsenheten svarar på dina frågor kring behörighet och ansökan/ansökningshandlingar.

Utbildningsledaren svarar på dina funderingar rörande utbildningen.