Utbildningen omfattar 40 yrkeshögskolepoäng och bedrivs på halvfart och distans.
Kursen syftar till att ge dig som studerande djupgående kunskaper och praktiska verktyg inom området hållbarhet ur ett företagsperspektiv.
Hållbar affärsutveckling har blivit en avgörande faktor för företag som strävar efter att förbli relevanta och konkurrenskraftiga i en värld där miljömedvetenhet är A och O. I takt med att samhället tar steg mot en mer hållbar framtid, har företag och organisationer fått höga krav på att införa hållbarhetsprinciper i sina affärsmodeller och strategier. Denna omställning är dels drivet av konsumenternas växande krav på miljömässigt ansvarstagande och dels av nya regelverk. Dessa faktorer har samtidigt skapat nya möjligheter för affärsinnovationer.
Kursen riktar sig till dig som är yrkesverksam inom försäljning, marknadsföring eller planering och vill fördjupa din kompetens inom hållbar affärsutveckling. Den passar dig som vill boosta dina kunskaper vid sidan av ditt jobb.
Kursmomenten är flexibelt upplagda med en kombination av teoretiska och praktiska studier utifrån läroformen Flipped Classroom. Du kommer att ha tillgång till förinspelat material, kombinerat med digitala handledningssessioner, vilket möjliggör ett smart och flexibelt lärande!
I en tid där företag världen över omstrukturerar sina strategier för att inkludera hållbara metoder, ökar också behovet av nya specialister inom området. Kursen öppnar upp för en rad olika karriärmöjligheter då den är utformad för att ge kunskaper och färdigheter som är tillämpliga över ett brett spektrum av branscher, vilket gör att du som studerande kan söka dig till många olika typer av roller inom både privat och offentlig sektor. Exempel på möjliga arbetsroller är:
Kursen förbereder inte bara dig som studerande på att gå in i nya roller, utan också på att avancera i din nuvarande karriär genom att exempelvis:
Kursen i hållbar affärsutveckling erbjuder en värdefull kompetens som inte bara öppnar upp för många karriärvägar utan också för personlig utveckling inom hållbarhet, vilket blir allt viktigare i takt med att företag och samhällen strävar efter att minska sitt ekologiska fotavtryck och maximera sin sociala påverkan.
Utbildningen omfattar 40 yrkeshögskolepoäng och bedrivs på halvfart och distans.
Kursen syftar till att ge dig som studerande djupgående kunskaper och praktiska verktyg inom området hållbarhet ur ett företagsperspektiv.
Minst 6 månaders arbetslivserfarenhet av försäljning eller kommunikation. Vilket innebär en heltidstjänst eller likvärdig dokumenterad erfarenhet.
Kursen är designad för att ge studenter de kunskaper och verktyg de behöver för att integrera ett hållbarhetsperspektiv i sitt affärsutvecklingsarbete.
Kursöversikt:
Hållbarhetsramverk:
Globala mål för hållbar utveckling.
Cirkulär ekonomi och dess principer.
Strategisk Integrering av Hållbarhet:
Hur hållbarhet kan öka företagens konkurrenskraft.
Integrering av hållbarhet i företagsstrategier och marknadsföringsplaner.
Affärsprocesser:
Försäljning och marknadsföring av hållbara produkter och tjänster.
Utveckling av hållbara tjänster och affärsmodeller.
Kundrelationer:
Förståelse för kundernas behov och önskemål relaterade till hållbarhet.
Relationsbyggande och kundvård genom hållbarhetsinitiativ.
Produktutveckling:
Design och utveckling av produkter med minskad miljöpåverkan.
Livscykelanalys och strategier för att minska produkternas negativa miljöeffekter.
Hållbarhetsredovisning:
Metoder och tekniker för att rapportera företagets hållbarhetsprestationer.
Ledarskap och Management:
Ledarskapsstrategier för att främja hållbarhetsarbete.
Implementering och genomförande av hållbarhetsstrategier och planer.
Ekonomiska aspekter:
Ekonomiska fördelar och affärsmöjligheter som kan uppstå genom effektivt hållbarhetsarbete.
Utvecklas i din karriär och väx med oss!
Svaret är ja! Alla våra YH-utbildningar är kostnadsfria, och dessutom studiemedelsberättigade hos CSN.
Klickar du här kommer du till samlingsvyn för alla våra kostnadsfria utbildningar.
Det är under kursen LIA (lärande i arbete) som du som studerande får en unik möjlighet att praktisera och implementera dina nya kunskaper som du tillgodogjort dig på skolan. Utifrån LIA-företagets behov och dina mål så formar ni tillsammans en handlingsplan för att uppnå kunskapsmålet med kursen.
Du ansöker själv om studiemedel direkt hos CSN. Kom ihåg att göra din ansökan i god tid eftersom besluten kan dröja.
Mer information om hur du ska gå tillväga hittar du här: CSN
Tips! Du behöver inte invänta ett antagningsbesked utan kan ansöka om studiemedel även innan du fått beskedet.
Det är helt upp till dig att välja vilket företag som du vill göra din LIA hos. Du söker själv din LIA på de företag som du drömmer om att få ta tempen på. Tänk stort – både Sverige och världen ligger framför dina fötter.
Kurserna kan skilja mellan olika orter därför att alla våra YH-utbildningar är framtagna tillsammans med näringslivet. Om företag inom en viss region ser ett behov av en viss kompetens, kan det vara så att företag i en annan region ser ett behov av en annan kompetens.
Kurserna kan också komma att uppdateras under utbildningens gång – detta för att dina kunskaper alltid ska vara relevanta och marknadsanpassade.
När din ansökan granskas avgörs på när och hur du skickade in din ansökan; det skiljer sig nämligen beroende på om du skickat in ansökan under ordinarie ansökningsperiod, som en sen anmälan till en restplats eller som en sen anmälan till en möjlig reservplats.
Ordinarie ansökan
Skickade du in din ansökan innan sista ansökningsdag? Vi granskar alla ansökningar allt eftersom. Under vissa perioder får vi in en stor andel ansökningar på samma gång, även om vi jobbar på så fort vi bara kan så kan det dröja lite längre tid innan vi har hunnit granska just din ansökan. Normalt kommer din ansökan att bli granskad inom en vecka.
Skickade in ansökan som sen anmälan till en restplats
Din ansökan granskas så fort det är möjligt, om du väntat längre tid än en vecka är du varmt välkommen att höra av dig till vår antagningsenhet. Ta gärna med dig att vi dock inte är skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan.
Skickade in ansökan som sen anmälan till en reservplats
Eftersom detta innebär att någon först måste tacka nej till sin utbildningsplats kan dröja ändå fram till utbildningsstart innan du får ett möjligt besked från oss. Vi är dock inte skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan, därav kan det tyvärr bli så att du inte hör något från oss alls.
Restplatser innebär att utbildningen ännu inte har fyllt alla sina platser. Att söka en restplats innebär alltid att du skickar in en sen anmälan till oss.
Ta gärna med dig att vi inte är skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan. Det innebär i praktiken att du kanske inte hör något alls från oss, även om du sett att en utbildning är restplatsmarkerad. Vi går igenom inkomna restansökningar i turordning – vilket innebär att första behöriga sökande på tur erbjuds platsen.
Vi får många frågor om vad som händer om man ej lyckas hitta en LIA-plats. Svaret är att de allra flesta lyckas lösa en praktik på egen hand. Skulle det mot förmodan vara så att man står utan, så hjälper vi på skolan till som ett sista steg.
Om du saknar de formella behörighetskraven men anser att du har motsvarande kunskap för att klara av utbildningen, genom exempelvis arbetslivserfarenhet eller utlandsvistelse, kan vi granska din reella kompetens för att se om du kan validera dina kunskaper mot behörighetskraven.
Om du åberopar reell kompetens behöver du tillhandahålla ytterligare ansökningshandlingar, så som exempelvis arbetsbetyg, kurs- eller utbildningsbevis, intyg avseende ideella uppdrag och arbetsprover.
Har du skyddad identitet och vill söka till en utbildning ? Kontakta vår kontaktperson anna-karin.forssen@academedia.se med ett skyddat telefonnummer eller mail så hjälper hon dig vidare. Du ska då ej ange ditt personnummer i din ansökan.
När du gör din LIA har du alltid en handledare på företaget som agerar som din mentor för att du ska kunna få vägledning under tidens gång. Din utbildningsledare från skolan gör också ett besök hos dig under perioden, för att säkerställa att allt flyter på bra.
En av de kanske viktigaste anledningarna till att söka en YH-utbildning är LIA-perioden. LIA innebär arbetsförlagd praktik där du som studerande får en otrolig chans att prova på ditt kommande yrke och kan knyta värdefulla kontakter i arbetslivet.
Du ansöker via våra sidor på yh-antagning.se. Du börjar med att registrera ett konto i systemet och kan därefter ansöka till våra utbildningar. All kommunikation med oss sker sedan via detta system.
Rekryteringsperioden sträcker sig över cirka två månader från sista ansökningsdag. Därefter får du ditt antagningsbesked. För höstens starter mejlas antagningsbeskeden som regel ut i juni. Eventuellt reservintag kan pågå ända fram till utbildningens start.
Har du inte fått svar på dina frågor? Kontakta oss gärna, vi finns här för dig!
Antagningsenheten svarar på dina frågor kring behörighet och ansökan/ansökningshandlingar. Antagningsenhetens öppettider är:
mån och fre: kl. 09.00 – 12.00 samt tis-tors: kl. 09.00 – 15.00
Utbildningsledaren svarar på dina funderingar rörande utbildningen.
Teamleader | Utbildningsledare | E-commerce manager | Göteborg | Hållbar affärsutveckling