Om Yh-flex

Yh-flex ger dig med yrkeserfarenhet en alternativ väg mot examen, där du kommer att kunna tillgodoräkna kurser utefter den erfarenhet och kompetens du besitter. På så sätt kan du komplettera med den kunskap du behöver för att få en examen inom ditt område.

Flexandet består av två delar. Den första delen går ut på att vi gör en bedömning av din reella kompetens i form av kunskaper, färdigheter och kompetenser. Det gör vi genom till exempel validering, för att få ett underlag av vad som kan tillgodoräkna en betydande del av utbildningen.   Den andra delen består av en individuell studieplan som tas fram i samråd med personal på SMH. Studieplanen gör det möjligt för dig att få en skräddarsydd utbildning anpassad efter vad just du behöver komplettera. Allt för att ge dig möjligheter att nå examen så snart som möjligt. 

Försäljning

GRUNDNIVÅ

För dig som vill du satsa på en spännande karriär inom försäljning.

AVANCERAD NIVÅ

För dig som söker upskilling och vill ta nästa kliv inom försäljning.

Utbildningar som erbjuder Yh-flex

Här hittar du utbildningarna som erbjuder Yh-flexplatser. Du kan läsa mer om en utbildning på de specifika utbildningssidorna. Notera att ansökningsperioden för ordinarie platser och Yh-flexplatser skiljer sig åt.

Account Manager IT Sales

Grundnivå | Göteborg

Vardagen som Account Manager IT Sales innebär allt som oftast B2B-sälj inom IT-sektorn och du arbetar bland annat med att sälja IT-lösningar och produkter till företag, organisationer och kommuner. I din yrkesroll arbetar du aktivt med att utveckla och stärka befintliga kundrelationer på sikt, men även säljuppdrag med fokus på nya samarbeten och partners. Vill du läsa mer om utbildningen? Klicka här.

✅Den här utbildningen erbjuder 10 Yh-flexplatser.

Internationell säljare/marknadsförare

Grundnivå | Göteborg

De flesta företagen har börjat inse att det finns viktiga synergier i att kombinera försäljning och marknadsföring, då dessa två områden oftast arbetar med samma målgrupper  mot samma mål. En karriär som internationell säljare/marknadsförare innebär att du bemästrar båda kunskapsområdena. Vill du läsa mer om utbildningen? Klicka här.

✅Den här utbildningen erbjuder 10 Yh-flexplatser.

Key Account Manager

Avancerad nivå | Distans

Som Key Account Manager (KAM) är det din uppgift att bygga goda, långsiktiga och lönsamma relationer till företagets nyckelkunder. Du bidrar till att hitta nya affärsmöjligheter, med både företagets och kundens bästa intressen i åtanke. Vill du läsa mer om utbildningen? Klicka här.

✅Den här utbildningen erbjuder 10 Yh-flexplatser i Stockholm och 10 i Göteborg.

Kursinnehåll

Studieform Flex

Nivå Grund/avancerad nivå

Omfattning 2 år

Poäng 200-400

Studietakt Heltid, Halvtid

Ansökningsstatus Stängd för ansökan

Mer om utbildningen

För att söka våra utbildningar krävs det att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. För Key Account Manager krävs även minst 2 års arbetslivserfarenhet inom försäljning motsvarande heltidstjänst.

För att tillgodoräkna kurser genom Yh-flex behöver du ha relevant arbetslivserfarenhet inom området.

Varje utbildning och ort har egna ledningsgrupper. Se vilka ledningsgrupperna är genom att gå in på utbildningssidan för den specifika utbildningen.

 

Vanliga frågor

Kontakt

Hittar du inte svaren på dina frågor bland våra vanliga frågor? Kontakta oss gärna!

Antagningsenheten svarar på dina frågor kring behörighet och ansökan/ansökningshandlingar. Utbildningsledaren svarar på dina funderingar rörande utbildningen.