×
 

Småbarn, jobb och studier Suzanne gör allt på en gång

Suzanne började studera biomedicin, och efter 12 år inom apotek kände hon att det var dags att växa som person och fokusera på det hon verkligen brinner för; sälj och marknadsföring. Då sökte hon till Sälj och Marknadshögskolans utbildning Key Account Manager, la tid på antagningen och kom in.

Vem är du?

Jag heter Suzanne Morales, 36 år och bor i Jönköping med sambon och 2 barn. Är ursprungligen från Stockholm men flyttade till Skövde för studier inom biomedicin och sedan blev det flytt till Jönköping när jag träffade min sambo. Bytte karriärbana vid flytten och jobbat på apotek sen 2010. Jobbat inom de största apotekskedjorna och jobbar nu på Kronans Apotek Hälsan mitt i Jönköping som Apotekstekniker med receptbehörighet. Har haft olika ansvarsområden genom alla dessa år och sälj och marknadsföring har alltid varit det som jag brunnit mest för och som jag känner att jag kan utvecklas mer inom.

Hur kommer det sig att sökte till SMH?

Jag kände efter 12 år inom apotek att det var dags att växa mer som person och att våga ta det där steget som jag funderat i så många år men inte riktigt vågat...att läsa till Key Account Manager (KAM). Så började söka på nätet och efter mycket sökande och funderingar så var det KAM på Distans på SMH som var det som passade mig bäst. Genom att välja distans kunde jag fortsätta jobba samtidigt som jag kunde studera vilket var väldigt viktigt för mig kunna göra. 

Varför valde du att söka just KAM?

Jag tänkte att utbildningen skulle kunna ge mig en ordentlig grund på hur sälj och marknadsföring fungerar samt på hur jag kan använda det inom min apotekskarriär men också vid en eventuellt byte av karriär. Att kunna få utveckla mina egna erfarenheter inom sälj samt att få lära mig hur sälj kan få mig att utvecklas som individ och arbetare.  

Vad tycker du är det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen är att det går på distans. Jag kan lägga upp och planera de tiderna jag kan studera och ändå kunna fortsätta jobba och även ha ett småbarns familjeliv.

Lärarna har hittills varit fantastiskt bra. De har kunnat anpassa sig till att nå studenter som redan har sälj som bakgrund men också även de studenter som faktiskt är helt nya med sälj. Vissa lärare använder sig av egna erfarenheter som hjälpmedel för att vi ska kunna förstå bättre och kanske även kunna relatera till ämnet i sig. 

Att ha kunnat få studera enskilt och i grupp har fungerat jättebra och tycker det är en bra kombination då man lär sig mycket genom att studera i grupp.  

"Genom att välja distans kunde jag fortsätta jobba samtidigt som jag kunde studera"

Berätta lite om någon utmaning du stött på under utbildningen!

Vi läste affärsekonomi för inte så längesedan och för mig var det helt nytt för mig så jag var väldigt nervös inför kursen men det blev jättebra. Lärde mig massor och fick mig att bli mer intresserad av ämnet, så ser fram emot mer utav det. 

Sedan är det alltid en utmaning att pussla ihop jobb, studier och familj, men så länge man har en planering och försöker verkligen utnyttja all "ledig" tid man har så fungerar det med pusslet. 

Wow, du har verkligen många bollar i luften. Vad har du för drömmar inför framtiden?

En dröm skulle vara att kunna få jobba med utveckling och marknadsföring av vårat egna apoteksvarumärke inom Kronans Apotek eller jobba med något inom sjukvård eller något helt nytt som jag får lära mig från start, inom sälj och marknadsföring. 

Finns det någonting du skulle vilja säga till någon som funderar på att söka men ännu inte gjort det?

Om du har haft funderingar på att söka något inom sälj och marknadsföring, tveka inte en sekund till och sök! 

Ge allt du har på intagningsprovet och skicka in allt du behöver skicka in för ansökan. 

Om du också har småbarnsfamilj och ett jobb och har en liten fundering om du kommer klara av detta, så säger jag bara: KÖR! Det är värt att försöka att göra sitt bästa för att få livspusslet att fungera, tänk om det fungerar ända fram till examen...då har du inte bara visat för dig själv att du är grym utan även för din familj att du klarar av allt och har fått det du önskat, en examen inom det du brinner för och all kunskap som du nu har i dig. 

Lycka till!