Ansök nu – Börja plugga i höst 2021

Sugen på att börja plugga i höst? Nu har några av våra populära utbildningar öppnat upp för sen anmälan. Här nedan kan du läsa mer om vad det innebär och vilka utbildningar som det gäller. Kanske betyder detta att det plötsligt blev din lyckodag idag?

För många är sommaren en tid av avslappning och uppladdning. Ofta är det då man kommer i kapp sig själv och inser att man söker förändring och spänning inför hösten. Därför kan man se det som tur att vi precis öppnat upp några av våra spännande utbildningar för sen anmälan.

Utbildningar öppna för sen anmälan 2021

Göteborg | Grundnivå

Vill du utvecklas till en framgångsrik företagssäljare och skapa affärsmöjligheter i en expansiv IT-bransch? Med YH-utbildningen Account Manager IT Sales får du dubbelkompetensen som gör dig värdefull och eftertraktad hos företag.

Sen anmälan = Restplatser?

Inom utbildningsvärlden slänger vi oss ibland med ord och fraser som om de vore världens mest självförklarande. Ett sådant uttryck är "Sen anmälan". En ganska vanlig missuppfattning som råder kring "Sen anmälan" är att det betyder samma sak som restplats, d.v.s. att utbildningen har lediga platser kvar och att du som söker är näst intill garanterad en plats. Detta stämmer inte riktigt tyvärr. Vid sen anmälan kan det vara så att platserna redan är tillsatta. Det kan t.o.m. vara så att det finns personer i kö på en reservlista i vårt system.

Men varför öppnar vi upp för sen anmälan om vi inte har lediga platser?

Visa av erfarenhet vet vi att mycket kan hända fram tills skolstart. Genom att du då skickar in en ansökan nu så ökar du dina chanser med miljoner till att få en utbildningsplats, jämfört med om du inte skickar in en ansökan alls. (Dessa siffror är förstås inte statistiskt säkerställda, men du förstår sannolikt vår poäng.) Missa inte denna chans!