Möt framtiden som Key Account Manager

Är du redo för nästa kliv i din karriär? Allt fler företag inser fördelarna med långsiktiga affärer och förstår vikten av goda kundrelationer. Som Key Account Manager agerar du bron mellan företag och kund, där din spetskompetens ligger i att skapa goda relationer som resulterar i gynnsamma affärer.

Vår KAM-utbildning passar dig som har erfarenhet inom försäljning och strävar efter att utveckla dina färdigheter för att klättra yrkesmässigt. Tack vare att kurserna erbjuds på distans och på halvfart, ger den dig möjligheten att fortsätta arbeta medan du studerar. Ett fördelaktigt upplägg på många sätt, då du har möjlighet att kompetensutvecklas parallellt vid sidan av ditt arbete.

Som utbildad Key Account Manager kommer du att vara en stark operativ spelare med fokus på företagets mest värdefulla kunder. Med verktyg som förhandlingsteknik, affärsjuridik och projektledning, samt kunskaper i behovs- och omvärldsanalys, agerar du proaktivt för att förstärka företagets marknadsposition.

Arbetsmarknad och löneläge

I dagens företagsvärld är konkurrensen hög, vilket gör det viktigt för bolag att upprätthålla starka relationer med sina kunder. Allt fler företag jobbar idag efter denna typ av affärstänk och vikten av nya talanger är därför ett avgörande inslag framåt.

Vår yrkeshögskoleutbildning inom området innebär fördelar på många plan – och enligt nya prognoser från arbetsförmedlingen är företagssäljare en bristvara framåt. På två års sikt bedöms möjligheterna till arbete för företagssäljare vara mycket god.

Denna typ av utbildning inom affärsutveckling och kundrelationer erbjuder dig en bred kompetensgrund som efterfrågas inom de flesta businessområden idag. Du blir med andra ord en mycket värdefull företagsresurs med kunskaper applicerbara även internationellt.

Lönespannet för en Key Account Manager baseras på flera olika parametrar, där dels erfarenhet, företag och bransch alla spelar in. Enligt Unionen ligger marknadslönen 2024 inom KAM på mellan 48 000 - 72 000 kr i månaden.

Ansökan öppen

För dig som är intresserad av att boosta på säljkompetensen är årets ansökan öppen. Så ta chansen och vidareutbilda dig inom kundrelationer redan hösten 2024.

Ansökan öppen
Distansutbildningar
Bedrivs på halvfart
2 år långa
CSN-berättigade
Stockholm | Göteborg


KEY ACCOUNT MANAGER

Intresserad och vill veta mer? Upptäck mer om vår högaktuella Yh-utbildning och vilka kurser som ingår i läroplanen här.

Gå till utbildningen
Två personer sitter framför en dator och kollar igenom ansökan till SMH

ANSÖKNINGSGUIDE

I vår ansökningsguide har vi samlat allt som du behöver veta för att söka till våra utbildningar. Från start till mål.

Ansökningsguide