Feminvest – en hub för kvinnliga entreprenörer

På Sälj & marknadshögskolan är närheten till branschen och arbetslivet a och o. Därför är våra ledningsgrupper en viktig del av oss och hjälper oss se till att våra utbildningar förbereder våra studerande för framtiden. Ordförande av ledningsgruppen för våra KAM-utbildningar från och med i höst är Elin Myrström från Feminvest. Vi fick chansen att lära känna henne lite bättre, häng med!

Hej Elin, berätta lite om dig själv!

Hej! Jag heter Elin och är så glad att från hösten sitta som ordförande för KAM-utbildningen på Sälj- och Marknadshögskolan!

På fritiden älskar jag att resa, gärna till fjärran stränder, mysiga vingårdar eller livliga storstäder. Jag tycker också om att träna på gymmet och håller mig uppdaterad om vad som händer på aktiemarknaden.

Jag har alltid arbetat med försäljning och ledarskap. Men under covidpandemin fördjupade jag mig också i mitt börsintresse, vilket ledde till att jag under nästan två år jobbade som daytrader. Samtidigt fyllde jag på kunskapsförrådet med studier till Key Account Manager på Sälj- och Marknadshögskolan. Dessa nya kunskaper gav mig sedan möjligheten till rollen som Event- and Partnership Manager på Feminvest, där jag arbetar idag.

Vad gör ni på Feminvest?

Feminvest är Sveriges största hub för kvinnliga entreprenörer och investerare. Syftet med verksamheten är att accelerera kvinnligt ägande genom att utbilda och inspirera på olika teman kring sparande, investeringar och entreprenörskap. Visionen är att detta ska leda till en mer jämlik fördelning av förmögenhet och kapital mellan kvinnor och män.  

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Eftersom jag både ansvarar för våra event och samarbetspartners blir min roll väldigt varierande. Allt ifrån att jag identifierar och kontaktar nya samarbetspartners, fysiska- och digitala säljmöten - till att planera event och tillsammans med våra ambassadörer hålla i dessa. En otroligt rolig roll med ett härligt team!  

Som ordförande i ledningsgruppen för Key Account Manager, vad hoppas du kunna bidra med?

Jag tror framför allt att det finns fördelar med att jag själv gått KAM-utbildningen för några år sedan, då jag har med mig säljperspektivet från arbetslivet i kombination med förståelsen för vad som är värdefullt för eleverna utifrån deras situation.

Som tidigare studerande på KAM-utbildningen, vilka tips skulle du vilja skicka med våra klasser som startar nu i höst?

Om du har möjlighet, ta chansen att delta på de digitala träffarna! Det är ett fantastiskt tillfälle att ställa massor med frågor till utbildare som är proffs inom sitt område.
Sen tycker jag att man tidigt ska hitta en eller ett par klasskompisar som man trivs med och som kan plugga tillsammans med. Det funkar hur bra som helst digitalt. Och vem vet, kanske du också får med dig vänner för livet från utbildningen!

Hitta Elin här:

Instagram: @elinmyrstrom – @feminvest

LinkedIn: Elin Myrström – Feminvest

Facebook: Elin Myrström – Feminvest

Twitter: @emyrstrom – @Feminvest_