AV: FRIDA HASTER

Genom att ansöka till Sälj & Marknadshögskolans YH-utbildningar har du redan tagit ett viktigt steg mot en lovande karriär inom försäljning och marknadsföring. Nästa steg på din resa är vårt digitala urvalstest, en spännande utmaning som ger dig chansen att visa din potential och säkra din plats på utbildningen. I den här artikeln får du en snabbguide genom testet och värdefulla tips som kan förbättra dina chanser. Tvekar du? Varför då kan man undra. Du har ingenting att förlora, gör testet och kom ett steg närmare din drömkarriär.

Från och med den 1 mars är det möjligt för dig som sökande till en av våra utbildningar att göra vårt urvalstest. Urvalstestet består av olika delar och används till alla våra utbildningar för att rangordna våra sökande. Om du får ett bra resultat på testet ökar det dina chanser att bli antagen, och om det går dåligt spelar det ingen roll. Det går inte att få några minuspoäng vilket innebär att du inte har något att förlora, bara allt att vinna!

Hur går det till?

Du kommer att få en inbjudan till urvalstestet via meddelande på yh-antagning.se, där du också får en unik kod. Denna kod, tillsammans med ditt personnummer, använder du för att logga in och verifiera din identitet. Kom ihåg att testet är tidsbegränsat, så det är viktigt att du är effektiv och fokuserad under genomförandet.

Hur kan jag förbereda mig inför urvalstestet?

Alla vill göra så bra ifrån sig som möjligt på urvalstestet och genom att förbereda dig på bästa sätt så kan du göra dig själv rättvisa. Du kan inte plugga inför ditt urvalstest men det finns andra sätt att förbereda sig. Här kommer några tips!

Var redo mentalt: Att gå och lägga dig i tid för att få hel natts sömn och att äta en ordentlig frukost ger dig den energi du behöver för att briljera.

Fokusera och läs noggrant: Var säker på att du förstår instruktionerna och frågorna.

Tänk och analysera: Ta dig tid att fundera på dina svar och gå gärna igenom dem en sista gång innan du lämnar in för att dubbelkolla så att du inte gjort något slarvfel.

Vad händer sen?

Allt du kan göra nu är att sitta lugnt i båten och vänta. Efter att du genomfört urvalstestet är din ansökan fullständig och ditt resultat registeraras YH-antagning för att räknas samman med din ansökan. Den samlade urvalspoängen avgör sedan din plats i antagningslistan, dvs. om du blir antagen eller listad som reserv till utbildningen. Du kommer inte att få se ditt specifika resultat, men du kommer att få en känsla av din prestation.

Tvekar du på om du ska göra urvalstestet eller inte? Gör inte det! Genom att göra urvalstestet ger du dig själv den bästa möjligheten att bli antagen och du skaffar dig en fördel gentemot de sökande som väljer bort det.

I juni får du veta om du har blivit antagen till din drömutbildning. Stort lycka till! Vi hejar på dig!

Viktiga datum

Håll koll på vårens viktiga datum – spana in kalendern här

Viktiga datum
Två personer sitter framför en dator och kollar igenom ansökan till SMH

ANSÖKNINGSGUIDE

I vår ansökningsguide har vi samlat allt som du behöver veta för att söka till våra utbildningar. Från start till mål.

Ansökningsguide