Varför ska du välja SMH?

Det korta svaret

Redan sedan starten 1996 har vi specialiserat oss på Yh-utbildningar inom just
försäljning och marknadsföring. Du kan därför vara säker på att vi är experter
inom våra områden.

Vill du veta mer om varför du ska välja SMH – fortsätt läs!

SMH ♥ Studerande

9/10 av våra studerande kan rekommendera våra utbildningar inom försäljning och marknadsföring.
Enligt studerandeenkäten HT23.

Av branschen för branschen

Våra Yh-utbildningar är noga framtagna i samarbete med branschen. Allt för att matcha dagens kompetensbehov.

Praktik = Guldläge

De flesta av våra utbildningar har längre praktikperioder, vilket många gånger leder till en anställning.

Därför ska du välja SMH

Har du just landat i att det är dags att äntligen ta tag i drömmen och passionen att jobba inom sälj, eller marknadsföring? Har du kanske börjat undersöka dina alternativ till utbildning, bl.a. hittat in till oss på Sälj & Marknadshögskolan, och nu funderar på var du ska lägga din tid för att få den absolut bästa utbildningen? Då har du kommit rätt. Låt oss förklara varför du precis hittat hem.

Kort om Sälj & Marknadshögskolan

Sälj & Marknadshögskolan, eller SMH som det också kallas, är en yrkeshögskola som fokuserar på – ja precis – sälj och marknadsföring. Med utbildningar inom bland annat digital marknadsföring, influencer marketing och key account management vill vi inte bara säkerställa att våra utbildningar ligger i tiden, vi vill ligga i framkant. Du pluggar ju nu för att jobba sen, då är det ju sen du behöver bli förberedd inför! Så tycker i alla fall vi. Behöver du fler anledningar till varför du ska välja just SMH? Läs vidare.

Skillnaden mellan YH och universitet?

Studerar du på en yrkeshögskola kan du vara säker på att din utbildning är framtagen inte bara för branschen, utan med den. Utbildningen är alltså specifikt framtagen för att passa marknadens efterfrågan på kompetens, innehåll och erfarenhet. En yrkeshögskoleutbildning har också ett stort fokus på praktiskt arbete, du ska inte bara lära dig varför du gör någonting, du ska också kunna känna dig trygg i hur du gör det. Därför är LIA, lärande i arbete, en stor del av utbildningen. För att du ska få chansen att prova på dina kunskaper och få en fot in i arbetslivet.

Utbildningar som leder till jobb

Eftersom utbildningarna är framtagna för och med branschen vågar vi påstå att det är utbildningar som leder till jobb; det säger även statistiken. Av de som tog examen från Sälj & Marknadshögskolan 2021 har nämligen ca 80% fått jobb inom sitt område. Det gäller dock såklart att du tar ditt ansvar precis som vi tar vårt. Vi har tagit fram utbildningen, men det är du som ska genomföra den. Man kan säga att det är du och dina ambitioner som sätter gränserna för hur långt du kan nå!

På Sälj & Marknadshögskolan jobbar vi nära våra ledningsgrupper som består av företag inom branscherna. Tillsammans säkerställer vi att våra utbildningar är relevanta, nära arbetslivet och att våra studerande får med sig det de behöver för att bli riktigt attraktiva på marknaden.

Våra kursledare kommer från många års arbetserfarenhet och kan ge tydliga exempel på hur saker och ting fungerar i arbetslivet.

Robin Malvegård,
Studerande

Många alternativ efter studierna

Både sälj och marknadsföring är områden som finns i mer eller mindre alla branscher. Det finns därför oändligt många möjligheter och alternativ för dig. Oavsett om du trivs bäst i skolvärlden, sjukvården, spelbranschen eller är intresserad av djur och natur kan du studera här och hamna rätt. Och det stannar faktiskt inte där, sälj och marknadsföring är internationella områden och kan alltså ta dig runt i världen – om du vill. "The world is your oyster", som man brukar säga.

Vad kan du jobba med efter din utbildning?

Kanske något av följande:

 

Marknadschef  ▫️  Digital marknadsförare

Marknadskoordinator  ▫️  Marknadsassistent

Webbredaktör  ▫️  Social Media Manager

Content Manager  ▫️  SEO-specialist

SEM-specialist  ▫️  Webbanalytiker

Marknadsanalytiker  ▫️  Account Manager

Key Account Manager  ▫️  Säljare

Försäljningschef  ▫️  Innesäljare