×
 

Har du arbetslivserfarenhet inom sälj, men saknar utbildning eller känner att du har specifika kompetensluckor? Då kan YH-flex vara vägen för dig. Med YH-flex kan du tillgodoräkna erfarenhet och kompetens, för en snabbare väg mot examen.

YH-flex - vad är det?

YH-flex ger dig med yrkeserfarenhet en alternativ väg mot examen, där du kommer att kunna tillgodoräkna kurser utefter den erfarenhet och kompetens du besitter. På så sätt kan du komplettera med den kunskap du behöver för att få en examen inom ditt område.

Hur fungerar det?

Flexandet består av två delar. Den första delen går ut på att vi gör en bedömning av din reella kompetens i form av kunskaper, färdigheter och kompetenser. Det gör vi genom till exempel validering, för att få ett underlag av vad som kan tillgodoräkna en betydande del av utbildningen.   Den andra delen består av en individuell studieplan som tas fram i samråd med personal på SMH. Studieplanen gör det möjligt för dig att få en skräddarsydd utbildning anpassad efter vad just du behöver komplettera. Allt för att ge dig möjligheter att nå examen så snart som möjligt. 

Vem riktar sig YH-flex till?

YH-flex riktar sig till dig som har yrkeserfarenhet inom sälj som motsvarar en betydande del av utbildningen.

Utbildningarna vi erbjuder som YH-flex är: Key Account Manager.

Hur söker jag YH-flex?

Vill du söka YH-flex väljer du flex-alternativet för utbildningen på YH-antagning. När du färdigställt och skickat in din ansökan kommer du att få göra en självskattning av dina kompetenser. Blir du antagen kommer vi sedan att kartlägga dina kunskaper för att göra upp en individuell studieplan som matchar just dina behov. För att se hur många flexplatser vi erbjuder, gå in på utbildningen du vill söka.

Har du några frågor? Kontakta Lisa Apel via lisa.apel@smhsverige.se. Du kan också läsa mer hos Myndigheten för yrkeshögskolan.