×

 

Online Merchandiser

Ta chansen och gå en högaktuell utbildning inom näthandel och onlinemarknadsföring. Branschen erbjuder en spännande karriär inom ett område i konstant utveckling!

Om Online Merchandiser

Vill du påbörja din karriär inom E-handel och online marknadsföring? Utbilda dig till Online Merchandiser. E-handeln ökar explosionsartat och genom att gå denna YH-utbildning ges du chansen att djupdyka ner i en bransch på full uppgång.

I takt med att e-handeln revolutionerar bransch efter bransch ökar också behovet av personer med kompetens inom e-handel och inte minst inom online marknadsföring. Trenden visar på att allt fler konsumenter söker sig utanför de traditionella nationsgränserna eftersom de först och främst är intresserade av att hitta rätt vara till rätt pris och leveransvillkor. Om den bästa kombinationen sedan finns i en svensk eller utländsk webbutik spelar för många mindre roll. Av den anledningen behövs fler specialister inom online marknadsföring. I annat fall blir det svårt för de svenska e-handelsföretagen att stå emot internationell konkurrens och inta en ledarroll i den snabba digitala utvecklingen.

Karriär och möjligheter

Rollen fokuserar på innovativa och affärsdrivande insatser för att hitta nya vägar att nå ut till dagens konsumenter. Du som är intresserad av en karriär inom Online Merchandising är därför sannolikt nyfiken på den pågående digitaliseringen, och de möjligheter som den medför inom marknadsföring och försäljning.

Bli specialiserad online marknadsförare inom e-handel

Online marknadsförare syftar till en specialiserad yrkesroll inom e-commerce. Med andra ord arbetar du både strategiskt och operativt med uppdrag kopplade till digital marknadsföring och e-handelsförsäljning av varor och tjänster, både mot konsument och B2B-marknad. De vanligaste arbetsområdena är exempelvis; E-handel, datadriven marknadsföring/analys och omnikanal-försäljning.

Vad blir du efter utbildningen?

Efter examen kan du arbeta som exempelvis:

 • Marknadsförare inom e-handel
 • Online marknadsförare
 • E-commerce Manager
 • Online Merchandiser

Branschutsikter och lön

E-handelsföretagen efterlyser kompetens där bred kunskap inom e-handelns processer är central. Medarbetare som behärskar försäljning, är bekant med e-handelns logistik och som kan analys och digital marknadsföring är starkt efterfrågande. När det kommer till lön är ansvarsområde och personlig drivkraft avgörande för lönenivån. Ett riktmärke i detta fall kan vara att jämföra med vad SCB uppger för lönespann för marknadsassistenter i dagsläget, för att få ett hum om marknadslönerna på området.

Utbildningens genomförande

Yh-utbildningen genomförs på heltid och omfattar både teoretiskt och praktiskt arbete, där exempelvis övningar och projektarbeten ingår. En tredjedel av utbildningstiden tillbringar du också på praktik ute i arbetslivet på så kallad LIA – ”Lärande i arbete”. På den här utbildningen kommer du att ha två långa sammanhängande LIA-perioder. Detta för att du ska hinna få ett starkt fäste på ditt LIA-företag under praktiken och samtidigt bli ännu attraktivare för en fortsatt anställning.

Kursinformation

Studieort Göteborg

Studieform Klassrum

Poäng 400

Omfattning 2 år

Utbildningstart HT 2021

Status Stängd för ansökan


Mer om utbildningen

För att söka utbildningen Online Merchandiser krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.

Till utbildningen finns en ledningsgrupp med näringslivsrepresentanter från branschen. De ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer.

 

I ledningsgruppen ingår:

 

 • Coegi
 • Grey Gothenburg
 • Hogia
 • Jollyroom
 • MPWR Sportswear
 • Planima
 • Precis Digital
 • Scream Mediabyrå
 • Software Skills
 • Webmind
 • Zocom

Kursöversikt

 
400
Kurs
Poäng
Affärsengelska
25
Arbets- och projektmetodik
30
Digital kommunikation
25
E-handel 1
40
E-handel 2
50
Examensarbete
20
Företagsekonomi
20
Introduktion till E-handel
10
Juridik för e-handel
20
LIA 1
50
LIA 2
70
Retorik och presentation
20
Sälj och kundvård
20
Summa 400

Vanliga frågor

Hur ansöker jag om CSN-bidrag?

Du ansöker själv om studiemedel direkt hos CSN. Kom ihåg att göra din ansökan i god tid eftersom besluten kan dröja.
Mer information om hur du ska gå tillväga hittar du här: CSN

Tips! Du behöver inte invänta ett antagningsbesked utan kan ansöka om studiemedel även innan du fått beskedet.

Varför skiljer sig kurserna mellan olika städer?

Kurserna kan skilja mellan olika orter därför att alla våra Yh-utbildningar är framtagna tillsammans med näringslivet. Om företag inom en viss region ser ett behov av en viss kompetens, kan det vara så att företag i en annan region ser ett behov av en annan kompetens.

Kurserna kan också komma att uppdateras under utbildningens gång – detta för att dina kunskaper alltid ska vara relevanta och marknadsanpassade.

Varför är min ansökan inte granskad ännu?

När din ansökan granskas avgörs på när och hur du skickade in din ansökan; det skiljer sig nämligen beroende på om du skickat in ansökan under ordinarie ansökningsperiod, som en sen anmälan till en restplats eller som en sen anmälan till en möjlig reservplats.

 

Ordinarie ansökan

Skickade du in din ansökan innan sista ansökningsdag? Vi granskar alla ansökningar allt eftersom. Under vissa perioder får vi in en stor andel ansökningar på samma gång, även om vi jobbar på så fort vi bara kan så kan det dröja lite längre tid innan vi har hunnit granska just din ansökan. Normalt kommer din ansökan att bli granskad inom en vecka.

 

Skickade in ansökan som sen anmälan till en restplats

Din ansökan granskas så fort det är möjligt, om du väntat längre tid än en vecka är du varmt välkommen att höra av dig till vår antagningsenhet. Ta gärna med dig att vi dock inte är skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan.

 

Skickade in ansökan som sen anmälan till en reservplats

Eftersom detta innebär att någon först måste tacka nej till sin utbildningsplats kan dröja ändå fram till utbildningsstart innan du får ett möjligt besked från oss. Vi är dock inte skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan, därav kan det tyvärr bli så att du inte hör något från oss alls.

Vad innebär preparandkurser?

Vi erbjuder korta preparandkurser som ger dig behörighet i en specifik kurs som krävs för att läsa någon av våra YH-utbildningar. En preparandkurs läser du utifrån en studieplan under vanligtvis 3-5 veckor och den avslutas med ett behörighetsprov.

 

OBS! Vid godkänt resultat erhålls du behörighet till berörd utbildning – en godkänd och avslutad preparandkurs garanterar dig dock inte en utbildningsplats.

 

Kontakt

Hittar du inte svaren på dina frågor bland våra vanliga frågor? Kontakta oss gärna!

Antagningsenheten svarar på dina frågor kring behörighet och ansökan/ansökningshandlingar. Utbildningsledaren svarar på dina funderingar rörande utbildningen.