×
 

Om Preparandkurser

För dig som saknar behörighet erbjuder vi preparandkurser som gör dig behörig till våra YH-utbildningar. Här berättar vi vad det innebär & hur du ansöker. Häng på!

Vad menas med en preparandkurs?

Sälj & Marknadshögskolans korta preparandkurser ger dig behörighet i en specifik kurs som krävs för att läsa någon av våra YH-utbildningar. Kurserna är framtagna på ett sådant sätt att de motsvarar respektive gymnasiekurs på en övergripande nivå, men med en komprimerad studietakt och i självstudieform. En preparandkurs läser du utifrån en studieplan under vanligtvis 3-5 veckor och den avslutas med ett behörighetsprov. Vid godkänt resultat ges din behörighet till berörd utbildning.

Hur går en preparandkurs till?

Som stöd i dina studier har vi en internetbaserad läroplattform där du har all information och hjälpmedel samlade. Kurserna genomförs på distans, via vår samarbetspartner NTI-skolan, och är avgiftsfri. Kostnad tillkommer för eventuell kurslitteratur. Vi erbjuder e-litteratur som du hittar på läroplattformen när du blivit registrerad på preparandkursen.

Vilka preparandkurser erbjuder vi?

  • Engelska 6
  • Svenska 2
  • Journalistik, reklam och information 1
  • Medieproduktion 1

Observera! Preparandkurserna ger dig bara behörighet till Sälj & Marknadshögskolans yrkeshögskoleutbildningar och ger dig inte en garanterad plats på utbildningen, utan du måste genomgå samma urvalsprocess som alla andra sökande.

Anmälan till en preparandkurs

För att anmäla dig till en preparandkurs följer du stegen nedan.

Hur du anmäler dig till en preparandkurs

1

Registrera en ansökan

Första steget är att skapa ett konto till vår ansökningswebb (yh-antagning.se) och sedan registrera din ansökan genom att kryssa i vilken Yh-utbildning du vill gå hos oss.

2

Komplettera senare

Sätt status ”kompletterar senare” i din ansökan och bifoga gärna ett meddelande om att du kommer att läsa en preppkurs.

3

Ansök först – anmäl dig sedan

Skicka in din ansökan till den Yh-utbildning du vill gå hos oss. Därefter anmäler du dig till preparandkursen genom att maila till anmalan.preparand@academedia.se

4

Vi kontaktar dig

Vi kontaktar dig för att bekräfta att du blivit anmäld till en preparandkurs som gör dig behörig till utbildningen du vill gå.

När du har läst klart din preparandkurs

När du har blivit godkänd på din preparandkurs behöver du inte komplettera din ansökan, utan vi kommer att komplettera den åt dig. Du kommer dock inte att få något intyg för att du har genomfört preparandkursen, mer än att din ansökan kommer att kompletteras.

Redo för preparandkurs?

Vanliga frågor om preppkurser