×
 

Om Preparandkurser

Om du saknar den efterfrågade särskilda behörighet som vissa av våra utbildningar kräver, erbjuder vi preparandkurser som gör dig behörig till våra YH-utbildningar. Här berättar vi vad det innebär och hur du i så fall ansöker.

Vad menas med en preparandkurs?

Sälj & Marknadshögskolans korta preparandkurser ger dig behörighet i en specifik kurs som krävs för att läsa någon av våra YH-utbildningar. Kurserna är framtagna på ett sådant sätt att de motsvarar respektive gymnasiekurs på en övergripande nivå, men med en komprimerad studietakt och i självstudieform. En preparandkurs läser du utifrån en studieplan under vanligtvis 3-5 veckor och den avslutas med ett behörighetsprov. Vid godkänt resultat ges din behörighet till berörd utbildning.

Hur går en preparandkurs till?

Som stöd i dina studier har vi en internetbaserad läroplattform där du har all information och hjälpmedel samlade. Kurserna genomförs på distans, via vår samarbetspartner NTI-skolan, och är avgiftsfri. Kostnad tillkommer för eventuell kurslitteratur. Vi erbjuder e-litteratur som du hittar på läroplattformen när du blivit registrerad på preparandkursen.

Observera! Preparandkurserna ger dig bara behörighet till Sälj & Marknadshögskolans yrkeshögskoleutbildningar och ger dig inte en garanterad plats på utbildningen, utan du måste genomgå samma urvalsprocess som alla andra sökande.

Vilka preparandkurser erbjuder vi?

Just nu erbjuder vi inga preparandkurser då ingen av våra utbildningar kräver den särskilda behörighet som preparandkurserna ger.

Vanliga frågor om preppkurser