Bristen på tillräckligt kvalificerade Key Account Managers gör att vikten av utbildning väger allt tyngre. På Sälj & Marknadshögskolan utbildar vi Key Account Managers utefter branschens behov, för både din och branschens skull. En win-win helt enkelt. I och med att utbildningen är på distans och körs på halvfart är det även möjligt för dig att jobba samtidigt som du studerar. Så, vill du ta karriären vidare och bli eftertraktad av en bransch som suktar efter kompetens? Läs vidare!

Ta karriären vidare

Som säljare vet du sannolikt redan att bra kundrelationer oftast leder till god business, men vet du hur du tar dig från en duktig säljare till en storslagen Key Account Manager (KAM)? Vässa din organisatoriska, strategiska och analytiska förmåga och bli företagets kanske viktigaste resurs.

Vår KAM-utbildning vänder sig till dig som arbetat några år inom försäljning och vill bygga på dina kunskaper ytterligare för att kunna avancera i din yrkesroll. Eftersom att utbildningen är på distans och körs på halvfart kan du jobba samtidigt som du pluggar. Då får du också direkt testa på dina nya kunskaper i praktiken. Låter det som någonting för dig? Sök till studiestart höstterminen 2023 här!

Vad gör en Key Account Manager?

I dagens företagsvärld är konkurrensen hög, vilket gör det viktigt för företag att ha starka relationer med sina kunder. Det är här du kommer in i bilden. Som Key Account Manager är det din uppgift att bygga goda, långsiktiga och lönsamma relationer till företagets nyckelkunder. Du bidrar till att hitta nya affärsmöjligheter, med både företagets och kundens bästa intressen i åtanke.

Som utbildad Key Account Manager kommer du att kunna stå stark i en operativ roll där ditt främsta fokus är företagets viktigaste kunder. I din nya verktygslåda har du bland annat kunskaper inom förhandlingsteknik, affärsjuridik och projektledning. Genom god kännedom kring behovsanalys och omvärldsanalys kommer du också att kunna arbeta proaktivt och effektivt med att stärka företagets position på marknaden. Räkna med att bli en omåttligt efterfrågad, och extremt viktig, bolagsresurs. Oavsett om du vill avancera inom den egna organisationen, eller söka nya utmaningar.

YH-utbildning på distans

KAM-utbildningen på Sälj & marknadshögskolan är på distans och du har mycket flexibilitet i när du utför dina studier så länge du håller dig till studieplanen. Farten är satt till halvfart, med ungefär 2 timmar föreläsning och/eller handledning i veckan. Tack vare upplägget jobbar flera av våra studerande heltid vid sidan av studierna, men det kräver såklart planering och vilja för att göra det möjligt. För att hjälpa dig att få ihop vardagspusslet spelas alla dina föreläsningar in, så du kan ta del av dem när det passar dig.

Och du! Ta vara på den erfarenhet du sitter på och snabba på din utbildning genom YH-flex. Vill du veta mer om YH-flex? Klicka här >>

Jobbmöjligheter och lön

9 av 10 får jobb efter sin utbildning hos Sälj & Marknadshögskolan, det visar våra undersökningar år efter år. Dessutom efterfrågar företag inom alla branscher personer med kompetens som kan lyfta företagets affärer till nästa nivå. Bra kundrelationer är en allt viktigare konkurrensfördel. Som Key Account Manager kommer du därför att vara en eftertraktad resurs på arbetsmarknaden. Förväntad lön för en Key Account Manager kan du hitta hos Unionen.se.