Hej Emma, du som känner SMH utan och innan, hur skulle du beskriva skolan för någon som är nyfiken på oss? 

SMH är en framstående yrkeshögskola nischad inom de roligaste ämnena som finns, nämligen sälj och marknadsföring. Vi har en lång historia och gedigen erfarenhet inom området, vilket har lett till att vi är väl etablerade och erkända inom branschen. Vi erbjuder CSN-berättigade och praktiskt inriktade utbildningar som är anpassade efter arbetsmarknadens behov, vilket ger våra studerande konkurrenskraftiga färdigheter och kunskaper inför det kommande arbetslivet.  

Det finns ju många där ute som funderar på en framtid inom just sälj och marknadsföring, vilka fördelar ser du med att utbilda sig inom området? 

Att utbilda sig inom försäljning och marknadsföring har många fördelar! För det första är sälj och marknadsföring två områden som efterfrågas av företag inom alla branscher, så för den som vill kombinera ett eget intresse inom en viss bransch, kan med enkelhet göra det inom just sälj eller marknadsföring. Med andra ord; intresseras du av bilindustrin? Då kan du arbeta med ditt företags försäljning eller marknadsföring! Intresseras du av turism? Då kan du arbeta med försäljning eller marknadsföring för en viss kommun! Bredden och möjligheterna inom området är obegränsade.

Dessutom är sälj och marknadsföring två områden som ständigt utvecklas och förändras. Något som gör att man med en examen inom området har en god utgångspunkt att bygga vidare sina kunskaper på. Du kommer alltid kunna inspireras och utvecklas om du jobbar med sälj eller marknadsföring – det är inga branscher som stagnerar.

Att välja skola och rätt utbildning är inte helt enkelt alla gånger, hur vet man om SMH är rätt val?

För att ta reda på om SMH är rätt match kan man göra flera saker. För det första rekommenderar jag att delta i våra digitala infoträffar, där man kan få mer information om skolan, utbildningarna, träffa personal och nuvarande studerande som får berätta sin bild av hur det är att studera hos oss.  

Om du dessutom vill tjuvkika på vad vi håller på med om dagarna så kan du följa oss i våra olika sociala mediekanaler för att få en inblick i skolans omkringliggande aktiviteter! 

På vilka sätt skulle du säga att SMH skiljer sig från andra aktörer?

Vi är en skola som är nischade på YH-utbildningar inom just sälj och marknadsföring, inget annat, vilket gör oss till specialister på just detta. En annan stor del, som vi som en mindre aktör kan erbjuda är engagemang och stöd till våra studerande på ett personligare plan. Hos oss lägger vi stor vikt vid att det ska finnas en bra känsla i magen när du studerar här. Vår plats präglas av öppenhet, energi, och positivitet – för att vi vill att det ska vara roligt och inspirerande att gå till ”jobbet”. Vi är hjälpsamma, välkomnande och stöttar dig under hela din tid hos oss.  På det stora hela är vi, med andra ord en väldigt familjär skola där alla som befinner sig i vår skolmiljö peppar och genuint bryr sig om varandra. Vi har alla samma ambitionsnivå och strävar mot att allt ska bli så bra som möjligt!

Ni arbetar ju efter tre värdeord i verksamheten, berätta lite om det?  

Kul att du frågar! SMH:s tre värdeord går som en röd tråd genom hela verksamheten och genomsyrar allt vi gör. Det vi navigerar mot är att alltid vara engagerade, personliga och nyskapande. Dessa ord har valts för att spegla hur skolan fungerar idag, både internt för våra studerande och oss som jobbar på SMH samt även för externa parter. 

På SMH är vi engagerade i våra studerande. Detta engagemang visar sig genom att hjälpa och peppa människor runtomkring – oavsett plats eller uppgift. Vi strävar helt enkelt efter att skapa en miljö där alla får utrymme och kan prestera sitt bästa.  

Vi är också personliga och öppna i allt vi gör. Skolan värdesätter en utåtriktad och positiv attityd och att ha roligt tillsammans. Vi är inte rädda för utmaningar och är öppna i mötet med människor! Här arbetar vi prestigelöst, vi ställer frågor och är intresserade av de människor vi omger oss med.  

SMH är, sist men absolut inte minst, stolta över att vara nyskapande och innovativa. Vi strävar ständigt efter att utvecklas och bidra till en nytänkande atmosfär. Vi är lyhörda när det gäller att söka ny kompetens som kommer våra studerande till gagn och vi vill inte bara utveckla vårt utbildningserbjudande och arbetssätt, utan också göra det roligare under resans gång.

Okej, rent filosofiskt, om SMH var en person, vilka egenskaper har hen?

Hmm, spännande! Då skulle jag beskriva SMH med följande "topp-fem" karaktärsdrag

👉 Engagerad
👉 Karismatisk
👉 Nyfiken
👉 Ambitiös
👉Team player

Nu Emma är vi framme vid miljonfrågan vad är absolut bäst med SMH?  

Haha, det finns mycket som jag vill skryta om vad gäller SMH! Om jag ska försöka sammanfatta det hela så skulle jag vilja lyfta det faktum att SMH faktiskt förser arbetslivet med den kompetens de efterfrågar, genom våra skickliga studerande. Vi har fantastiskt duktiga medarbetare på skolan som alla coachar våra studerande så att de prestera så bra de bara kan och som visar på vikten av en god företagskultur där vi lyfter alla individer vi omger oss med. 

Förutom mjuka värden som beskrivit ovan så måste jag också nämna att skolan har fått absolut högsta betyg, på alla typer av kvalitetskriterier och på precis alla utbildningar, från de statliga granskningar vi fått de senaste åren. Tror faktiskt att det är snudd på unikt.

Lär känna oss på nära håll! Spana in oss på instagram 😎