Snabbfakta

Studieort Göteborg
Studieform Distans
Studienivå Up Skill-utbildning
Omfattning 16 v.
Poäng 40
Studietakt Halvtid
Stängd för ansökan


Om Digital Marketing Specialist

Vill du bli ännu vassare i din marknadsföringsroll? Specialisera dig inom digital strategi, digital analys och konverteringsoptimering. Utbildningen vänder sig till dig som redan är verksam inom området och är redo för nästa kliv.

Bli expert inom digital marknadsstrategi med fokus på analys och optimering av digitala kanaler. En fantastisk möjlighet att få insikt i vad det innebär att arbeta med datadriven marknadsföring och hur du rent konkret gör för att börja arbeta mer analysbaserat.

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom digital strategi och lära dig hantera de metoder och analysverktyg som används på marknaden.

Utbildningen är perfekt för dig som önskar kompetensutvecklas i vardagen och går med fördel att kombinera med jobb. Kursmomenten bedrivs som Flipped Classroom, vilket innebär förinspelat material med tillhörande handledningsmoment – för ett smart och flexibelt lärande!

Karriär och möjligheter

I dagens digitala klimat ställs allt högre krav på företagens marknadsföringsstrategier. Dels för att nå ut i bruset, men även för att skapa träffsäkert innehåll som tilltalar målgruppen och leder till konvertering. För de flesta företag idag är det inte bristen på data som är utmaningen när det kommer till att lyckas ta nästa steg i den digitala mognaden. Istället handlar det oftast om en brist på kunskap kring vad man ska göra med all denna data. För att optimera digitala kanaler och kampanjer behövs därför fler specialister med strategiskt och analytiskt fokus som har förståelse för hur datadriven marknadsföring för en affär framåt.

Studieort Göteborg
Studieform Distans
Studienivå Up Skill-utbildning
Omfattning 16 v.
Poäng 40
Studietakt Halvtid
Stängd för ansökan


Studerande på smh står med mobil i handeln och ler mot kameran

INTERVJU

Möt våra studerande som studerar hos oss. Du får veta mer om bakgrund till valet av utbildning, framtidsplaner och ta del av heta ansökningstips!

Läs intervjuerna

INSTAGRAM

I vårt Instagramflöde kan du möta både branschen och våra studerande. Här får du ta del av de senaste nyheterna och tips på hur du når din yrkesdröm inom marknadsföring och försäljning.

Följ oss på Instagram

Om utbildningen

Utbildningen, som bedrivs på halvfart och distans, berör två fokusområden som du fördjupar dig i:

  • Digital Analys
  • Digital Strategi

För att söka utbildningen gäller grundläggande behörighet samt minst 6 månaders arbetslivserfarenhet av marknadsföring eller kommunikation. Vilket innebär en heltidstjänst eller likvärdig dokumenterad erfarenhet.

Digital analys

I denna del av utbildningen lär du dig effektiv mätning och analys av digitala marknadsföringsinsatser. Du ges även de praktiska kunskaper som behövs för att kunna hantera olika metoder och analysverktyg.

I kursen ingår:

  • Google Analytics – GA4, mätning av webbplatstrafik
  • Mätning och analys i sociala medier
  • Konverteringsoptimering

Digital strategi

Här får du som studerande utveckla dina kunskaper inom digital strategi. Du lär dig ta fram en övergripande strategiplan för digitala kanaler, som innefattar kommunikation och marknadsföring med fokus på ökad konvertering som mål.

I kursen ingår:

  • Digital strategi
  • Behovsanalys
  • Implementering av en digital strategi
  • Strategiska val för hållbara konsumtions- och produktionsmönster

Utvecklas i din karriär och väx med oss!

Vanliga frågor

Kontakt

Har du inte fått svar på dina frågor? Kontakta oss gärna, vi finns här för dig!
Antagningsenheten svarar på dina frågor kring behörighet och ansökan/ansökningshandlingar. Utbildningsledaren svarar på dina funderingar rörande utbildningen.

En kvinna läser Ansökningsguiden på sin telefon

ANSÖKNINGSGUIDE

I vår ansökningsguide har vi samlat allt som du behöver veta för att söka till våra utbildningar. Vi tar dig genom hela resan – från ansökan till en plats i klassrummet. Vad väntar du på? Läs mer här!

Se vår ansökningsguide
kille sitter framför datorn och läser smh nyheter

SENASTE NYTT

I vår nyhetsportal kan du läsa om nya spännande karriärmöjligheter och vilken kompetens som efterfrågas i branschen. Håll dig uppdaterad – If you snooze, you loose!

Se våra nyheter