Kurs | Up Skill-utbildning

16 veckor | Avgiftsfri & CSN-berättigad

Om Digital Marketing Specialist

Bli expert inom digital marknadsstrategi med fokus på analys och optimering av digitala kanaler. En fantastisk möjlighet att få insikt i vad det innebär att arbeta med datadriven marknadsföring och hur du rent konkret gör för att börja arbeta mer datadrivet.

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom digital strategi och lära dig hantera de metoder och analysverktyg som används på marknaden.

Utbildningen är perfekt för dig som önskar kompetensutvecklas i vardagen och går med fördel att kombinera med jobb. Kursmomenten bedrivs som Flipped Classroom, vilket innebär förinspelat material med tillhörande handledningsmoment – för ett smart och flexibelt lärande!

Karriär och möjligheter

I dagens digitala klimat ställs allt högre krav på företagens marknadsföringsstrategier. Dels för att nå ut i bruset, men även för att skapa träffsäkert innehåll som tilltalar målgruppen och leder till konvertering. För de flesta företag idag är det inte bristen på data som är utmaningen när det kommer till att lyckas ta nästa steg i den digitala mognaden. Istället handlar det oftast om en brist på kunskap kring vad man ska göra med all denna data. För att optimera digitala kanaler och kampanjer behövs därför fler specialister med strategiskt och analytiskt fokus som har förståelse för hur datadriven marknadsföring för en affär framåt.

Om utbildningen:

Utbildningen, som bedrivs på halvfart och distans, berör två fokusområden som du fördjupar dig i:

  • Digital Analys
  • Digital Strategi

Kursinformation

Studieort Göteborg

Studieform Distans

Studienivå Up Skill-utbildning

Omfattning 16 v.

Poäng 40

Studietakt Halvtid

Studiestart 2023-08-28

Ansökningsstatus Öppen för sen ansökan

Sista ansökningsdag 24 september 2023

Mer om utbildningen

För att söka utbildningen gäller grundläggande behörighet samt minst 6 månaders arbetslivserfarenhet av marknadsföring eller kommunikation. Vilket innebär en heltidstjänst eller likvärdig dokumenterad erfarenhet.

Digital analys

I denna del av utbildningen lär du dig effektiv mätning och analys av digitala marknadsföringsinsatser. Du ges även de praktiska kunskaper som behövs för att kunna hantera olika metoder och analysverktyg.

 

I kursen ingår:

• Google Analytics – GA4, mätning av webbplatstrafik

• Mätning och analys i sociala medier

• Konverteringsoptimering

 

Digital strategi

Här får du som studerande utveckla dina kunskaper inom digital strategi. Du lär dig ta fram en övergripande strategiplan för digitala kanaler, som innefattar kommunikation och marknadsföring med fokus på ökad konvertering som mål.

 

I kursen ingår:

• Digital strategi

• Behovsanalys

• Implementering av en digital strategi

• Strategiska val för hållbara konsumtions- och produktionsmönster

Kursöversikt

40
Kurs
Poäng
Digital Analys
20
Digital Strategi
20
Summa 40

Vanliga frågor

Kontakt