×

 

Digital Marketing Specialist

Vill du bli ännu vassare i din marknadsföringsroll? Specialisera dig inom digital strategi, digital analys och konverteringsoptimering. Utbildningen vänder sig till dig som redan är verksam inom området och är redo för nästa kliv.

Ansök här

Kort Yh-utbildning | Up Skill-utbildning

20 veckor | Avgiftsfri & CSN-berättigad

Om Digital Marketing Specialist

Bli expert inom digital marknadsstrategi med fokus på analys och optimering av digitala kanaler. En fantastisk möjlighet att få insikt i vad det innebär att arbeta med datadriven marknadsföring och hur du rent konkret gör för att börja arbeta mer datadrivet.

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom digital strategi och lära dig hantera de metoder och analysverktyg som används på marknaden.

Karriär och möjligheter

I dagens digitala klimat ställs allt högre krav på företagens marknadsföringsstrategier. Dels för att nå ut i bruset, men även för att skapa träffsäkert innehåll som tilltalar kundgruppen och leder till konvertering. För de flesta företag idag är det inte bristen på data som är utmaningen när det kommer till att lyckas ta nästa steg i den digitala mognaden. Istället handlar det oftast om en brist på kunskap kring vad man ska göra med all denna data. För att optimera digitala kanaler och kampanjer behövs därför fler specialister med strategiskt och analytiskt fokus som har förståelse för hur datadriven marknadsföring för en affär framåt.

Om utbildningen:

Utbildningen, som bedrivs på halvfart och distans, berör tre fokusområden som du fördjupar dig i:

  • Digital Strategi
  • Digital Analys
  • Konverteringsoptimering

Kursinformation

Studieort Göteborg

Studieform Distans

Poäng 50

Utbildningsnivå Up Skill-utbildning

Omfattning 20 v. halvfart

Utbildningstart HT 2021

Status Öppen för ansökan

Sista ansökningsdag 20210801


Mer om utbildningen

För att söka utbildningen gäller grundläggande behörighet samt minst ett års arbetslivserfarenhet av marknadsföring eller kommunikation. Vilket innebär en heltidstjänst eller likvärdig dokumenterad erfarenhet.

Digital strategi

Här får du som studerande utveckla dina kunskaper inom digital strategi. Du lär dig ta fram en övergripande strategiplan för digitala kanaler, som innefattar kommunikation och marknadsföring med fokus på ökad konvertering som mål.

 

I kursen ingår:

• Digital strategi

• Behovsanalys

• Implementering av en digital strategi

 

Digital analys

I denna del av utbildningen lär du dig effektiv mätning och analys av digitala marknadsföringsinsatser. Du ges även de praktiska kunskaper som behövs för att kunna hantera olika metoder och analysverktyg.

 

I kursen ingår:

• Google Analytics, mätning av webbplatstrafik

• Mätning och analys i sociala medier

• Visualisering

 

Konverteringsoptimering

Denna kurs lär dig hur du använder data för att skapa optimera och konvertera bättre. Du får även inblick i hur olika typer av tester används för att skapa träffsäker marknadsföring.

 

I kursen ingår:

• A/B-tester på webbplatser och i sociala medier

• Analys av insamlade data från mätverktyg

• UTM-taggar, struktur och strategier

• Konverteringspixlar och spårningskoder

• Grunderna i marketing automation

Kursöversikt

 
50
Kurs
Poäng
Digital Strategi
10
Digital Analys
15
Konverteringsoptimering
25
Summa 50

Vanliga frågor

Hur ansöker jag om CSN-bidrag?

Du ansöker själv om studiemedel direkt hos CSN. Kom ihåg att göra din ansökan i god tid eftersom besluten kan dröja.
Mer information om hur du ska gå tillväga hittar du här: CSN

Tips! Du behöver inte invänta ett antagningsbesked utan kan ansöka om studiemedel även innan du fått beskedet.

Varför skiljer sig kurserna mellan olika städer?

Kurserna kan skilja mellan olika orter därför att alla våra Yh-utbildningar är framtagna tillsammans med näringslivet. Om företag inom en viss region ser ett behov av en viss kompetens, kan det vara så att företag i en annan region ser ett behov av en annan kompetens.

Kurserna kan också komma att uppdateras under utbildningens gång – detta för att dina kunskaper alltid ska vara relevanta och marknadsanpassade.

Varför är min ansökan inte granskad ännu?

När din ansökan granskas avgörs på när och hur du skickade in din ansökan; det skiljer sig nämligen beroende på om du skickat in ansökan under ordinarie ansökningsperiod, som en sen anmälan till en restplats eller som en sen anmälan till en möjlig reservplats.

 

Ordinarie ansökan

Skickade du in din ansökan innan sista ansökningsdag? Vi granskar alla ansökningar allt eftersom. Under vissa perioder får vi in en stor andel ansökningar på samma gång, även om vi jobbar på så fort vi bara kan så kan det dröja lite längre tid innan vi har hunnit granska just din ansökan. Normalt kommer din ansökan att bli granskad inom en vecka.

 

Skickade in ansökan som sen anmälan till en restplats

Din ansökan granskas så fort det är möjligt, om du väntat längre tid än en vecka är du varmt välkommen att höra av dig till vår antagningsenhet. Ta gärna med dig att vi dock inte är skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan.

 

Skickade in ansökan som sen anmälan till en reservplats

Eftersom detta innebär att någon först måste tacka nej till sin utbildningsplats kan dröja ändå fram till utbildningsstart innan du får ett möjligt besked från oss. Vi är dock inte skyldiga att granska din ansökan när du lämnar in en sen anmälan, därav kan det tyvärr bli så att du inte hör något från oss alls.

Vad innebär preparandkurser?

Vi erbjuder korta preparandkurser som ger dig behörighet i en specifik kurs som krävs för att läsa någon av våra YH-utbildningar. En preparandkurs läser du utifrån en studieplan under vanligtvis 3-5 veckor och den avslutas med ett behörighetsprov.

 

OBS! Vid godkänt resultat erhålls du behörighet till berörd utbildning – en godkänd och avslutad preparandkurs garanterar dig dock inte en utbildningsplats.

 

Kontakt