×
 

Joakims upplevelse av Key Account Manager utbildningen

Joakim har 25 års erfarenhet i säljbranschen och 5 år som egenföretagare. Nu breddar han sina kunskaper ytterligare med hjälp av SMHs Key Account Manager utbildning. I maj tar han examen och i intervjun delar han sin upplevelse av både utbildningen och skolan samt vad hans planer framåt är.

Berätta gärna lite om dig själv och vad du gjorde innan du påbörjade utbildningen?

Jag är egenföretagare och säljer ergonomiprodukter. Jag har varit egen i 5 år men jag har arbetat med produkterna i sammanlagt 10 år.
Tidigare har jag arbetat som säljcoach, varit projektledare inom sälj och sammanlagt har jag jobbat med försäljning i ungefär 25 år. Allt ifrån IT, till att sälja nyhetsbrev osv.

Du studerar just nu till Key Account Manager, varför valde du just denna utbildning? 

Jag ville uppdatera mig och jag gillar bredden som utbildningen till Key Account Manager har, att man får läsa flera intressanta ämnen inom området. Jag har tex inte läst affärsjuridik innan och det var ett ämne jag var nyfiken på att veta mer om. Det kändes roligt och aktuellt att få med sig mer kunskap in i yrkeslivet.

Hur är din upplevelse av att studera på SMH?

Väldigt bra. Det har ju varit en märklig period i och med pandemin men jag tycker att Sälj & Marknadshögskolan verkligen har lyckats ställa om och göra det bästa utav situationen. Det har varit inspirerande föreläsningar, roliga arbeten och de har trots distansen lyckats hålla bra kommunikation. Upplevelsen har som helhet känts proffsig.

Vet du vad du vill göra nu efter avslutad utbildning?

I och med de nya kunskaperna jag har fått med mig och erfarenheten jag har sedan tidigare så lockar det faktiskt att ge sig ut på arbetsmarknaden och söka lite nya jobb. Jag har ju varit egen i 5 år men nu har jag fått en längtan efter kollegor och att tillsammans med dem sträva mot gemensamma mål. Jag kanske gör en justering i mitt eget företag, tex skapar en webbshop istället för att åka ut till kund, på så vis skulle jag både kunna ha en anställning men även mitt företag kvar.

 Vad skulle du säga till någon annan som funderar på att gå Key Account Manager utbildning?

Våga! Det är väl värt det.
Jag är trebarnsfar, egenföretagare och fotbollstränare så är mitt liv är verkligen fullt av aktivitet. När jag bestämde mig för att studera så kändes det som att det inte fanns utrymme för det men det finns alltid lite extra tid.
Är man målfokuserad och vet vad det kan ge i slutändan tycker jag att man ska köra. Det går alltid att pressa in lite till för en större saks skull.