×
 

LIAn blev starten på en ny karriär för Sofie

Sofie gjorde sin LIA hos influencern Josefin Dahlberg. Tillsammans startade de upp Oh La Moon, som då endast var ett roligt projekt, men som idag är ett företag med flera anställa. Nyligen har de också öppnat en butik på Södermalm i Stockholm. Här kan du läsa om Sofies resa från utbildningen Digital Marknadsförare till Brand Manager och Content Creator samt om hennes framtida spännande projekt!

Berätta gärna lite om dig själv!

Jag heter Sofie, är 24 år gammal från Norrköping och brinner för hälsa och välmående. År 2015 startade jag eget företag som bröllopsfotograf och märkte snabbt hur roligt jag tyckte det var att marknadsföra mig själv och mitt företag på sociala medier. Jag kände att det var något jag ville lära mig mer om och bestämde mig då för att flytta till Stockholm för att plugga till Digital Marknadsförare. Idag jobbar jag som Brand manager och Content creator på det spirituella företaget Oh La Moon, och så håller jag på att starta upp ett eget företag som vegansk kostrådgivare och hälsocoach.

Vilken utbildning gick du på SMH och när tog du examen? 

Jag pluggade Digital Marknadsföring på Sälj & Marknadshögskolan år 2017-2019.

Berätta gärna om hur Oh La Moon kom till samt om ditt arbete där!

Under min utbildning på Sälj & Marknadshögskolan hade jag min första LIA hos influencern Josefin Dahlberg där jag hjälpte till att skapa innehåll till hennes sociala medier. Jag fortsatte jobba tillsammans med Josefin efter min LIA och bestämde mig också för att ha min LIA 2 där. Det var då Oh La Moon föddes och jag fick vara med och starta upp allt tillsammans med Josefin! Till en början var Oh La Moon bara tänkt att vara ett roligt projekt, men vi märkte snabbt att det fanns ett superstort intresse och vårt community växte snabbt. Idag, två år senare, är vi flera anställda, vi har öppnat vår drömbutik på Södermalm i Stockholm och har så mycket roliga saker på gång. Det har varit en otroligt lärorik och rolig resa!

 Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Mina arbetsdagar kan se väldigt olika ut, och det älskar jag! Jag jobbar både med strategin samt med den kreativa biten till våra sociala kanaler och kampanjer. Några av mina uppgifter är att skapa nyhetsbrev, content till alla våra sociala medier och artiklar till hemsidan. Jag är också host för vår podcast ”Soul Care” som släpps varje onsdag, och där intervjuar jag inspirerande gäster och tipsar om hur man kan använda våra produkter i vardagen för att uppgradera sitt liv. Världens roligaste jobb!

Hur gör du för att hålla inspirationen igång?

Jag inspireras mycket av poddar, Instagram och så älskar jag att gå på spirituella workshops! Men jag får också mycket inspiration av det verkliga livet och av våra magiska kunder. Varje dag får vi meddelanden från våra kunder som berättar hur mycket kristallerna har hjälpt dem på olika sätt. Det är helt magiskt att få ta del av det!

Slutligen, vad är det roligaste med ditt yrke? 

Att det är så varierande och att jag får jobba med något jag älskar tillsammans med människor jag älskar. Det är superviktigt för mig! Allt vi gör på Oh La Moon kommer från hjärtat och allt vi delar i våra sociala kanaler står vi bakom till hundra procent. Det är fint att kunna inspirera och hjälpa så många att våga följa sina drömmar och stärka kärleken till sig själv. Vi alla förtjänar att leva vårt bästa liv och må så bra som möjligt!