×
 

Stina startade eget efter utbildningen

Efter att hon gick utbildningen till Digital Marknadsförare har Stina hunnit med mycket. Hon har bland annat blivit delägare i MPWR Sportswear samt startat sin egen konsultverksamhet inom marknadsföring, event och friskvård.

Berätta gärna lite om dig själv och vad du gör!

Jag är delägare i bolaget MPWR Sportswear där jag startade våren 2020. Jag driver även ett eget bolag med konsultverksamhet inom marknadsföring, event och friskvård. 

Från början kommer jag från eventbranschen och har jobbat med evenemang i Göteborg i drygt 10 år. När jag fick mitt andra barn blev det en utmaning med livspusslet att fortsätta med event då arbetstiderna ofta ligger på helger och kvällar. Det var då jag bestämde mig för att fortsatta bygga på mina kunskaper inom marknadsföring och jag ansökte till Sälj & Marknadshögskolan.

-Vilken utbildning gick du här på SMH? Hur var det att gå en YH-utbildning? 

Jag gick utbildningen till Digital marknadsförare och jag är jättenöjd med utbildningen.

För mig passar YH-utbildningar väldigt bra. Det blir väldigt relevant när man lyssnar på föreläsare som är från näringslivet och jag är mycket för det praktiska.

 -Hade du en tydlig bild när du gick utbildningen av vad du ville göra efteråt? 

Ja det hade jag. Jag hade bestämt att jag skulle starta något eget då och konsulta. Jag ville ha en egen verksamhet inom event, marknadsföring och träning. Drömmen och planen var att kombinera dessa tre. Dock dök det upp lite sidospår på vägen som jag valde att utforska, tex när jag fick frågan om att gå med i MPWR. Det fanns ju inte med i min plan från början men det kändes för roligt för att inte hoppa på.

 -Har du några bra tips på hur man når sina mål? 

Jag tror att det är viktigt att man har någon typ av målbild av vad man vill göra. Sedan måste man givetvis prova sig fram och ofta kan målbilden ändra sig med tiden, så som den gjorde för mig. Så även att man är öppen för de eventuella förändringar som kan inträffa längs med vägen och inte vara allt för styrd av det som man hade tänkt sig från början.

Har du något råd till en nyexaminerad marknadsförare? 

Lite som jag sa innan, att ha ett mål men inte vara helt styrd av målet.
Framför allt att man ska tro på sig själv. Bara för att du är utbildad så behöver du inte känna att du ska vara en expert på allt. Var inte heller rädd för att ställa frågor eller för att be om hjälp.